Παπαδοπουλος Super Markets
Ανακοίνωση από το Σωματείο Κέντρων Διασκέδασης-Μπαρ & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ιωαννίνων για τον αντικαπνιστικό νόμο Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 08 Μάρτιος 2018 12:43

64350563.jpgΜε τη παρούσα ανακοίνωση,το Σωματείο Κέντρων Διασκέδασης-Μπαρ & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ιωαννίνων «Η ΠΑΜΒΏΤΙΣ» ανακοινώνει τη συμμόρφωσή του με τον νέο αντικαπνιστικό νόμο,αλλά και την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της παρούσας νομοθεσίας.

Πιο αναλυτικά:

"Στις 05-03-2018 πραγματοποιήθηκε Συνέλευση του σωματείου μας, με μεγάλη συμμετοχή των μελών, στην οποία ανάμεσα στα άλλα συζητήθηκε εκτενώς η στάση του σωματείου απέναντι στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου σε συνέχεια της πρόσφατης εγκυκλίου του Υπουργού Υγείας για εντατικοποίηση των ελέγχων.

Η Συνέλευση, αφού αρχικά τα παρόντα μέλη ενημερώθηκαν από τον νομικό σύμβουλο του σωματείου για τις διατάξεις της νομοθεσίας και της πρόσφατης εγκυκλίου, εν συνεχεία με συντριπτικά ποσοστά αποφάσισε τα εξής:

1) Να αναλάβει το σωματείο πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τα υπόλοιπα σωματεία ανά την Ελλάδα και τις Ομοσπονδίες για βελτιώσεις – τροποποιήσεις της υφιστάμενης νομοθεσίας. Τέτοιες βελτιώσεις προέκυψε από την ενημέρωση των μελών ότι χωράνε να γίνουν και πρέπει να διεκδικηθούν από την πολιτεία, αναλογιζόμενοι και όσα ισχύουν σε άλλα κράτη της Ευρώπης. Οι βελτιώσεις της νομοθεσίας εντοπίζονται κυρίως στην δυνατότητα επιλογής των καταστημάτων. Δηλαδή κάθε επιχειρηματίας να έχει τη δυνατότητα ανάλογα και με το είδος του καταστήματός του να επιλέξει αν στο κατάστημά του θα επιτρέπει το κάπνισμα ή όχι με σχετική προσαρμογή της νομοθεσίας ως προς τις άδειες λειτουργίας των καταστημάτων.

2) Σε ότι αφορά τα σημερινά δεδομένα, υπερίσχυσε η πρόταση για σεβασμό στην ισχύουσα νομοθεσία και επιπλέον εξουσιοδοτήθηκε το προεδρείο του σωματείου να έρθει σε επαφή με τους τοπικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς (Υπηρεσίες Δήμου Ιωαννιτών, Περιφέρειας και ΕΛ.ΑΣ.) προκειμένου να τους ενημερώσει για τους προβληματισμούς που υπάρχουν και για τις σχετικές αποφάσεις που έλαβε η Συνέλευση, προς την κατεύθυνση της ομαλής λειτουργίας των καταστημάτων με σεβασμό στους καταναλωτές – πελάτες."