Παπαδοπουλος Super Markets
1ο Βραβείο Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για το 2ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Εκτύπωση E-mail
Τεχνολογία
Τρίτη, 27 Φεβρουάριος 2018 13:28

392050476.jpgΣτις 24/2/2018 πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα οι Περιφερειακοί Διαγωνισμοί Εκπαιδευτικής Ρομποτικής των οποίων οι νικητές θα ταξιδέψουν στην Αθήνα για τον 3o Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Ηπείρου έγινε στην Αίθουσα Τελετών του 2ου Γυμνασίου Ιωαννίνων Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης. Μια γιορτή της ρομποτικής στην οποία συμμετείχαν 5 γυμνάσια, 2 λύκεια και ένας μαθητής με  έργο έναν 3D εκτυπωτή.

Η διαγωνιστική πίστα του Γυμνασίου την φετινή χρονιά προσκαλεί τους μαθητές να κατασκευάσουν  ρομπότ που να επιλύουν προβλήματα που σχετίζονται με το ιστορικό θέμα «Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες)».

Με την εκπαιδευτική ρομποτική οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να κατασκευάζουν το ρομπότ, να το προγραμματίζουν, και να μελετούν τις συνθήκες περιβάλλοντος του, δηλαδή να συνδυάζουν μαθηματικά, φυσική, μηχανική και  προγραμματισμό στο έργο τους (STEM Education).

Ο εκπαιδευτικός έχει την δυνατότητα να κάνει το παιχνίδι μάθηση και μέσα από την ομαδική εργασία να αναπτύξει κρίσιμες δεξιότητες για τα παιδιά (επίλυση προβλημάτων, διαχείριση έργου, δεξιότητες επικοινωνίας κλπ).

Όραμα του σχολείου είναι να διευρύνουμε τις δυνατότητες των παιδιών απελευθερώνοντας τη δημιουργικότητα τους, ενισχύοντας τις γνώσεις τους και προκαλώντας τα να επινοήσουν τις δικές τους λύσεις μέσα από μία ευχάριστη και διασκεδαστική δραστηριότητα.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το σχολείο έχει ομάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής.

H ομάδα ρομποτικής του σχολείου αποτελούμενη από τους μαθητές Δήμο Ελευθέριο της Γ’ τάξης, Αμαραντίδη Βασίλειο και Λαζοκίτσιο Νικόλαο της Β’ τάξης και υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Τζούμα Μαρία, με το ρομπότ που κατασκεύασε και προγραμμάτισε κατάφερε να συγκεντρώσει όλους τους πόντους της δοκιμασίας και να τερματίσει πρώτη στην κατηγορία Γυμνασίου.