Παπαδοπουλος Super Markets
ΝΔ: Αποσύρει το αίτημα σύστασης εξεταστικής για Καμένο κρατώντας στάση εθνική έναντι της Τουρκίας Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 14 Φεβρουάριος 2018 19:14

2867405326.jpgΝέους κρίκους και μάλλον αποκορύφωμα στην αλυσίδα των τουρκικών προκλήσεων που ακολούθησαν την επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας θεωρεί η ΝΔ τα τελευταία γεγονότα στην περιοχή των Ιμίων με τον τον εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό μέσα στα χωρικά μας ύδατα, και τις απειλές του Τούρκου Προέδρου για Κύπρο και Αιγαίο.

Η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του Τουρκικού ΥπΕξ, που ουσιαστικά αποκαλεί τα Ίμια μέρος της τουρκικής επικράτειας είναι η κορύφωση αυτών των προκλήσεων εκτιμά η αξιωματική αντιπολίτευση γι’ αυτό και από χθες το πρωί οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που μετέχουν στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ζήτησαν, με σχετική επιστολή τους, άμεση σύγκληση και ουσιαστική ενημέρωση της Επιτροπής κεκλεισμένων των θυρών για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και σε βάθος συζήτηση, με σκοπό, μεταξύ άλλων, να διαμορφωθούν συνθήκες για την οικοδόμηση ενιαίας εθνικής στάσης που θα περιορίσει αποτελεσματικά την τουρκική προκλητικότητα. Παράλληλα, το κόμμα κάλεσε την Κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα εταίρους και συμμάχους για τους κινδύνους που επιφυλάσσει η αποθράσυνση των γειτόνων μας, τονίζοντας πως στο Αιγαίο δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες».

Ο εμβολισμός του σκάφους από την τουρκική ακταιωρό έρχεται μετά από μια χρονιά (2017) με έξαρση της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς στο Αιγαίο, αφού κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό παραβιάσεων εθνικών χωρικών υδάτων και εναέριου χώρου των τελευταίων 15 ετών. Η ΝΔ εκφράζει την ανησυχία της επιμένοντας στην ανάγκη άμεσης χάραξης εθνικής ενιαίας γραμμής και καλώντας την Κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα τη Βουλή και να γίνει πλήρης αποτίμηση των τελευταίων εξελίξεων.

Σχολιάζοντας τις κυβερνητικές διαρροές, σχετικά με την χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον Τούρκο ομόλογό του κ. Γιλντιρίμ, η ΝΔ τονίζει πως θα περίμενε από τον κ. Τσίπρα να δηλώσει στον Τούρκο ομόλογό του, κάτι αυτονόητο: Ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και ότι τα Ίμια είναι ελληνικά, κάτι που όπως διαφαίνεται από τις κυβερνητικές διαρροές απέφυγε να τονίσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός στην τηλεφωνική του συνομιλία με τον κ. Γιλντιρίμ.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις επέστρεψε από την Εύβοια συγκάλεσε σύσκεψη για την εκτίμηση της κατάστασης. Αποφασίστηκε να κάνει πίσω στο αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον Υπουργό Άμυνας Π. Καμμένο που ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για απιστία σε βάρος του Δημοσίου. Η πρόταση είναι έτοιμη να κατατεθεί, αλλά επελέγη να αναβληθεί για κάποιες μέρες η υποβολή της για λόγους στοιχειώδους εθνικής ευθύνης της Νέας Δημοκρατίας λόγω των τελευταίων γεγονότων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τέλος, θα αναδείξει στην επικείμενη συμμετοχή του την Παρασκευή στο “Munich Security Conference” (είναι το ετήσιο Νταβός για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής), σε σειρά επαφών που θα έχει, την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα με πλήρη καταγραφή των τελευταίων περιστατικών στο Αιγαίο, υπενθυμίζοντας για μια ακόμη φορά τις πάγιες εθνικές θέσεις της χώρας μας.