Παπαδοπουλος Super Markets
Στις θέσεις τους οι καθηγητές, απόντες οι μαθητές Εκτύπωση E-mail
Σύνταξη: Αποστόλης Τζελέτας   
Τετάρτη, 23 Απρίλιος 2014 10:38

2168264981.jpgΣτις θέσεις τους βρέθηκαν σήμερα οι περισσότεροι καθηγητές των Γυμνασίων και Λυκείων που άνοιξαν τις πόρτες τους εσπευσμένα προκειμένου να

καλύψουν τις απωλεσθείσες λόγω των καταλήψεων διδακτικές ώρες, δε συνέβη το ίδιο όμως και με τους μαθητές, η πλειονότητα των οποίων δεν επέστρεψε στα θρανία συνεχίζοντας κανονικά τις διακοπές της.
Οι περισσότερες σχολικές αίθουσες ήταν μισοάδειες, ενώ αντίθετα οι εκπαιδευτικοί επέλεξαν στο σύνολό τους να βρεθούν στις τάξεις και να μην συμμετέχουν στην τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ, φοβούμενοι πιθανώς και την  προειδοποίηση του Συμεών Κεδίκογλου ότι θα υπάρξει πειθαρχική δίωξη για εκείνους τους καθηγητές που δεν θα παρουσιαστούν στα σχολεία.
Για υποκριτική, εκδικητική, αντιπαιδαγωγική και γραφειοκρατική απόφαση έκανε λόγο η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Αλεξάνδρα Μαντζούτσου, καταγγέλλοντας το Υπουργείο Παιδείας για αυταρχισμό, καθώς έσπευσε να απειλήσει με κυρώσεις όσους εκπαιδευτικούς «αρνηθούν να συμμετέχουν στο θέατρο της αναπλήρωσης των ωρών που χάθηκαν».
Η κα. Μαντζούτσου σημείωσε πως είναι υποκρισία να θέλει το Υπουργείο να πείσει πως νοιάζεται για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών, όταν ακόμη και σήμερα υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, ενώ εκδικητική χαρακτήρισε την απόφαση με δεδομένο πως οι μαθητές αγωνίζονταν ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου.