Παπαδοπουλος Super Markets
ΝΟΔΕ Ιωαννίνων: «Αναδιαμόρφωση των σχολικών μονάδων του Δήμου Κόνιτσας από το Υπουργείο Παιδείας» Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 12 Ιανουάριος 2018 13:20

3387866826.jpgΗ ΝΟΔΕ Ιωαννίνων τοποθετείτε για το θέμα των σχολικών μονάδων στον Δήμο Κόνιτσας, ζητώντας από τον Υπουργό Παιδείας, τον κύριο Κων/νο Γαβρόγλου, την πλήρη στήριξη για την αναδιαμόρφωσή τους.

- Πιο αναλυτικά σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, αναφέρει:

 

«Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο της αναδιαμόρφωσης των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε να τροποποιήσει τη μοριοδότηση των σχολικών μονάδων του Δήμου Κόνιτσας, αποδίδοντάς τους επτά μόρια, αντί των οχτώ μορίων, που μέχρι τώρα ήταν σε ισχύ.

Πραγματικά, πρόκειται για μια παράλογη πρόταση και απόφαση του Υπουργείου Παιδείας γιατί η περιοχή της Κόνιτσας είναι ακριτική και τα σχολεία της επιτελούν σπουδαίο και καθοριστικό ρόλο, καθώς μαζί με τους κατοίκους της φυλάττουν Θερμοπύλες. Οφείλει, λοιπόν, άμεσα ο Υπουργός Παιδείας, ο κ. Γαβρόγλου να ανακαλέσει την απόφαση αυτή που πλήττει τις σχολικές μονάδες του Δήμου Κόνιτσας και να τις στηρίξει άμεσα. Διότι αυτή τη στιγμή η χώρα μας βρίσκεται στην πιο δύσκολη καμπή της και θα πρέπει να ανοίγουμε σχολεία και όχι να τα συρρικνώνουμε, καθώς η αναγέννηση της Πατρίδας μας θα έρθει μέσα από την Παιδεία μας.

ΕΛΕΝΗ ΣΙΑΣΗ

Τομεάρχης Παιδείας Ν.Δ. ν. Ιωαννίνων»