Παπαδοπουλος Super Markets
Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 11 Ιανουάριος 2018 12:05

2119025603.jpgΜε το σύνθημα «Περνάμε στην αντεπίθεση. Κάτω τα χέρια από την απεργία!» το Εργατικό Κέντρο καλεί τους πολίτες των Ιωαννίνων να συμμετάσχουν στην απεργία της ερχόμενης Παρασκευής, 12 Ιανουαρίου 2018, αλλά και παράλληλα στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα,

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, έξω από το Εργατικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών στις 10.00 π.μ.

 

- Πιο αναλυτικά το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, αναφέρει:

«Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, το διοικητικό στήριγμα της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην Ήπειρο, χαλάλισε 17 σελίδες για να άρει οποιαδήποτε αμφιβολία γύρω από τη «νομιμότητα»  των απολύσεων των σχολικών καθαριστριών στο Δήμο Ζίτσας.

Χρησιμοποίησε όλες τις αντεργατικές αποφάσεις και όλους τους νόμους που ψήφισε η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να αφήνουν στο δρόμο εργαζόμενους με 10 και 20 χρόνια βαριάς εργασίας και άθλιων μισθών.

Η Κυβέρνηση μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  έστειλε το μήνυμα  «τσακίστε εργατικά δικαιώματα» με αποδέκτη τη μεγαλοεργοδοσία του Νομού και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου παρέδωσε το μήνυμα και εμπλούτισε επιπλέον το αντιλαϊκό νομοθετικό οπλοστάσιο της εργοδοσίας με την απόφαση που έβγαλε, εκτελώντας άριστα το ρόλο της.

Καθόλου τυχαία, ενώ βρέθηκαν 17 σελίδες  νομοθεσίας για να απολυθούν οι σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Ζίτσας, δεν έχει βρεθεί ούτε μια «αράδα» για να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι της πρώην Καρυπίδης, παρά τις δικαστικές και διοικητικές αποφάσεις που δικαιώνουν το αίτημά τους να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Τέτοιες περιπτώσεις -σκληρού και επίμονου αγώνα- φοβάται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που με τη στήριξη των υπολοίπων αστικών κομμάτων και της εργοδοσίας φέρνει ακόμα περισσότερους αντεργατικούς νόμους για ψήφιση  τη Δευτέρα. Ακριβώς επειδή γνωρίζει ότι κανένας δεν είναι πιο δυνατός από τον ίδιο τον οργανωμένο και αποφασισμένο λαό, προσπαθεί να αφαιρέσει και το απεργιακό δικαίωμα, ξεκινώντας απ’ το πρωτοβάθμιο επίπεδο, εκεί δηλαδή που σπάει κόκαλα η εργοδοτική τρομοκρατία κι αυθαιρεσία.

Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, το δικαίωμα  στην απεργία και την οργάνωση της πάλης, δεν θα καταφέρει ποτέ και καμία κυβέρνηση να το αφαιρέσει από το λαό.  Η ταξική πάλη δεν πρόκειται  να σταματήσει όσους νόμους και να ψηφίσουν, όσα στηρίγματα και μηχανισμούς σαν την αποκεντρωμένη κι αν δημιουργήσουν.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΙΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ !

 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.»