Παπαδοπουλος Super Markets
Το 1ο Βραβείο κέρδισε η ερευνητική εργασία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο 7ο Συμπόσιο των Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Εκτύπωση E-mail
Υγεία
Παρασκευή, 08 Δεκέμβριος 2017 13:35

2816612377.jpgΗ Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι στο πρόσφατο 7ο Συμπόσιο των Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης [Αθήνα , 1-2/12/2017] η ερευνητική εργασία με τίτλο: ''Καρδιαγγειακό προφίλ και θεραπευτική αντιμετώπιση ασθενών

με οικογενή υπερχοληστερολαιμία στην Ελλάδα: προκαταρκτικά δεδομένα από το μητρώο καταγραφής HELLAS-FH’'' απέσπασε το 1ο βραβείο. Στην εκπόνηση της εργασίας ήταν καθοριστική η συμβολή της Β’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του ΠΓΝΙ καθώς τρείς από τους συγγραφείς της προέρχονται από αυτή (Χ. Ρίζος, Ε. Λυμπερόπουλος, Μ. Ελισάφ).

 

Επιπρόσθετα, στο ίδιο συμπόσιο η εργασία που προέρχεται από τη Β’ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του ΠΓΝΙ με τίτλο: ‘’Ποιοι μεταβολικοί παράγοντες συσχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο για την εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη σε ασθενείς που λαμβάνουν στατίνη’’ [Φ. Μπάρκας, Ε. Λυμπερόπουλος, Δ. Σφαιρόπουλος, Ε. Κλούρας, Α. Λιόντος, Μ. Ελισάφ , Ε. Ρίζος] απέσπασε έπαινο καλύτερης ανακοίνωσης.

Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια και εύχονται ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον.