Παπαδοπουλος Super Markets
Ενημερώσεις μαθητών των σχολείων Ιωαννίνων με θέμα: «Πρόληψη της λοίμωξης H.I.V.» Εκτύπωση E-mail
Υγεία
Τρίτη, 05 Δεκέμβριος 2017 13:14

4042685058.jpgΣτο πλαίσιο της ενημέρωσης, πρόληψης και ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων διαμέσου του Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων, μέσω του εγκεκριμένου προγράμματος «Πρόληψη της λοίμωξης HIV σε μαθητές/τριες της Β΄ και Γ΄ Λυκείου», υλοποίησε κατά τη φετινή

σχολική χρονιά, σε συνεργασία με το «ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ», ενημερωτικές δράσεις σε ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες με κεντρικό θέμα την προφύλαξη από τον ιό H.I.V.

 

Το Πρόγραμμα έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και μεταξύ άλλων έχει ως στόχους:

· την παροχή έγκυρης και προσαρμοσμένης στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα πληροφόρησης, σε σχέση με την HIV λοίμωξη και το AIDS,

· την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ως προς την αναγκαιότητα και τους τρόπους προφύλαξης από τον ιό HIV,

· την εξάλειψη των στερεοτύπων και την καταπολέμηση του στίγματος γύρω από το HIV/AIDS.

Την επιστημονική επιμέλεια του προγράμματος είχε η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ).

Από την αρχή του σχολικού έτους με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις στις παρακάτω σχολικές μονάδες:

1ο , 2ο , 3ο , 4ο , 5ο , 8ο , 9ο  ΓΕΛ Ιωαννίνων, ΓΕΛ Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, ΓΕΛ: Δολιανών, Κατσικά, Μετσόβου, Πεδινής, Λ.Τ. Πραμάντων, Λ.Τ. Χρυσοβίτσας, Εσπερινό ΓΕ.Λ.,  1ο , 2ο , 3ο , 6ο  ΕΠΑΛ Ιωαννίνων, ΕΠΑΛ Βροσίνας, Κόνιτσας, Μετσόβου, Ιδιωτικά Λύκεια: Αρσάκειο, Γένεσις & Δωδωναία.

Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, η ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού για υιοθέτηση υγιών και ασφαλών στάσεων και συμπεριφορών, αποτελούν διαρκή στόχο των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας που εφαρμόζει συστηματικά τα τελευταία χρόνια η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων μέσω του τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων σε σχολικές μονάδες.