Παπαδοπουλος Super Markets
Τοποθέτηση της Παράταξης ''Ήπειρος Ανατροπή'' για τον προϋπολογισμό του 2018 Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 09 Νοέμβριος 2017 13:58

1189703664.jpgΚαι αυτή τη χρονιά ο προϋπολογισμός κινείται στην ίδια λογική των δυο προηγούμενων στη διάρκεια της θητείας αυτού του ΠΣ. Έρχεται ως πρόταση από την πλειοψηφία για διαδικαστικούς λόγους δηλαδή για έγκριση  από την ίδια αφού έχει παγιωθεί ως αρνητική η άποψη της αντιπολίτευσης συνολικά. Έτσι

απουσιάζει εντελώς αυτό που είναι και η ουσία της λειτουργίας του ΠΣ δηλαδή η πρόταση η αντιπρόταση ο διάλογος η συναίνεση και τελικά η σύνθεση στα μεγάλα θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Ηπείρου. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής νοοτροπίας της πλειοψηφίας που κινείται στη λογική του συγκεντρωτισμού των αποφάσεων γιατί αναρωτιόμαστε και αμφιβάλουμε αν τα επί μέρους θέματα του προϋπολογισμού συζητήθηκαν στην παράταξη της πλειοψηφίας και έρχονται ως συλλογική πρόταση.

 

Αυτό δυστυχώς είναι το αποτέλεσμα της λειτουργίας του Καλλικράτη που πλέον χρειάζεται άμεση αλλαγή. Και πρώτη και σημαντικότερη είναι η τόνωση της ουσιαστικής τοπικής διοίκησης με μεταφορά πόρων και όχι μόνο αρμοδιοτήτων. Η παρακίνηση της ενεργοποίησης των πολιτών έτσι που ο λόγος τους θα πιάνει τόπο στις αποφάσεις καθώς και την εφαρμογή τους που αφορούν τη ζωή τους. Για να υπάρξει ουσιαστική δημοκρατία απαιτείται  ως προϋπόθεση η καθιέρωση της απλής αναλογικής. Οι  σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία της δημοκρατίας ασφαλώς και δημιουργούν προβληματισμούς και ερωτηματικά στην αρχή όμως εξασφαλίζουν το μείζον που είναι οι συναινέσεις  στα σημαντικά και άρα στην καλύτερη εφαρμογή τους στην πράξη εφόσον είναι κοινά αποδεκτές.

Κλείνοντας κύριε πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη, κυρίες και κύριοι Αντιπεριφερειάρχες, κυρίες και κύριοι μέλη του ΠΣ σας καλούμε για μία ακόμα φορά να συνεννοηθούμε  έστω και τώρα, από αύριο για την ουσιαστική δημοκρατική λειτουργία του ΠΣ για το καλό της Ηπείρου.