Παπαδοπουλος Super Markets
Δήμος Ζαγορίου: Τουρισμός, συνέδρια και εκδηλώσεις Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 04 Οκτώβριος 2017 15:48

3801309913.jpgΤη συμμετοχή του Δήμου Ζαγορίου στην 2η Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού «Nostos 2017» από 13-16 Οκτωβρίου στη Ναύπακτο, αποφάσισε μεταξύ των άλλων θεμάτων το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δήμος και επαγγελματίες του τουρισμού θα φιλοξενηθούν στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου μέσω του οποίου θα προβάλλουν την περιοχή που έχει αναπτύξει σε σημαντικό βαθμό τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Ο Δήμος συμμετείχε και στην περσινή πρώτη διοργάνωση.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο και για άλλες εκδηλώσεις που αφορούν τον τουρισμό.

Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στις 5 μ.μ στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου στα Άνω Πεδινά οργανώνεται από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων ενημερωτική συνάντηση με τους ξενοδόχους και ασχολούμενους με την εστίαση στο Ζαγόρι.

Μια σημαντική διοργάνωση για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος ακολουθεί το τριήμερο 13-15 Οκτωβρίου με πρωτοβουλία της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και φορέων που δραστηριοποιούνται στο Ζαγόρι και όχι μόνο.

Με τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες» οργανώνεται στη Βίτσα σεμινάριο με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών και συνεργειών μεταξύ των επαγγελματιών του τουρισμού στο Ζαγόρι. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σειρά εισηγήσεων και παρουσιάσεων για το πώς μπορεί να αποδώσει καλύτερα αποτελέσματα η ενασχόληση με τον τουρισμό σε μια ορεινή περιοχή, όπως είναι το Ζαγόρι.

Ο Δήμος Ζαγορίου, όπως ενημέρωσε το Σώμα ο Δήμαρχος, κατέθεσε προτάσεις για έργα και παρεμβάσεις που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή, ενόψει  του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Ηπείρου στις 23 και 24 Οκτωβρίου στα Γιάννινα, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και πολλών υπουργών της κυβέρνησης. Βασικό αίτημα η σύνδεση του κεντρικού Ζαγορίου με την Εγνατία στον κόμβο Αράχθου(Ζαγορίου), από τους Μηλιωτάδες μέχρι τους Κήπους.

Τέλος, η εκδήλωση για τη Μάχη της Γκραμπάλας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, ενώ την ίδια μέρα στους Ασπραγγέλους η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία οργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης των κατοίκων και δωρεάν εξέταση.