Παπαδοπουλος Super Markets
Ανήσυχη είναι η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου για τις πτήσεις από το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 17 Ιούλιος 2017 13:29

3666513429.jpgΑνήσυχη είναι η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου, αναφορικά με το πρόβλημα ανεφοδιασμού καυσίμων των αεροσκαφών στον κρατικό αερολιμένα Ιωαννίνων, η οποία επισημαίνει:

Στην αιχμή της τουριστικής σεζόν και ο κρατικός αερολιμένας Ιωαννίνων κινδυνεύει να μετατραπεί σε αεροδρόμιο χωρίς πετούμενα αεροπλάνα. Η ανεπάρκεια των καυσίμων έχει επιφέρει αδυναμία στον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών.

Χωρίς ένα σύγχρονο και λειτουργικό αεροδρόμιο δεν αξιοποιείτε το τουριστικό πλεονέκτημα της Ηπείρου, δεν αναδεικνύεται η περιοχή ως πόλος έλξης και δεν αυξάνονται τα μερίδια μας στην εγχώρια και διεθνή τουριστική αγορά

Η έναρξη αεροπορικών πτήσεων από και προς χώρες του εξωτερικού έχει τεράστια σημασία για την Ήπειρο.

Ο τουρισμός για την Ήπειρο τα τελευταία χρόνια συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση του τοπικού ακαθάριστου προϊόντος, καθώς όλο και περισσότεροι τουρίστες από το εσωτερικό και το εξωτερικό επισκέπτονται την περιοχή.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον από αεροπορικές  εταιρείες για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων κάτι που κάνει περισσότερο επείγουσα την λύση του προβλήματος των καυσίμων. Η αξιοποίηση του αεροδρομίου, που εξυπηρετεί κατά βάση την τουριστική κίνηση, δημιουργεί μεγάλα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης του τουρισμού και κατ΄επέκταση, της ελληνικής οικονομίας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, άμεσα πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες για την επαναφορά των υπηρεσιών ανεφοδιασμού καυσίμων στον Κρατικό Αερολιμένα Ιωαννίνων.