Παπαδοπουλος Super Markets
Δίπλα στους εργαζόμενους στο Ίδρυμα ΑΜΕΑ-Χρονιών Παθήσεων ¨Νεομάρτυρος Γεώργιος" η ΔΡΑΣΥ Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 16 Ιούνιος 2017 10:29

1618918018.jpgΗ ΔΡΑΣΥ συμπαραστέκεται στον αγώνα του Σωματείου Εργαζομένων στα Δημόσια Ιδρύματα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου. Επίσης στηρίζει με όλες τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών και την τρίωρη στάση εργασίας, από τις  10.00 ως  τη 13.00, την Τρίτη 13 Ιουνίου, που προκήρυξαν οι εργαζόμενοι  στο Ίδρυμα  ΑΜΕΑ-Χρονιών Παθήσεων ¨Νεομάρτυρος Γεώργιος", στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου τους. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρεται:

"Η τρίωρη στάση που είχε μαζική συμμετοχή ανέδειξε με τον πιο γλαφυρό τρόπο την οριακή κατάσταση, στην οποία βρίσκονται τα Ιδρύματα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου '

Ειδικά στο¨Νεομάρτυρος Γεώργιος"το 1/3 του προσωπικού έχε συνταξιοδοτηθεί, χωρίς να γίνει καμία νέα πρόσληψη. Εννιά μόνο νοσηλευτές για 56 ασθενείς από τους οποίους τα 2/3 είναι κατακεκλειμένοι, 8 άτομα βοηθητικό προσωπικό που μαζί με το νοσηλευτικό προσωπικό "τρέχουν" ασταμάτητα να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών.

Αυτό πρακτικά σημαίνει αύξηση της επικινδυνότητας σε παιδιά, ασθενείς και εργαζόμενους στις Μονάδες. Κύριος υπεύθυνος για αυτήν την κατάσταση είναι το  Υπουργείο Εργασίας και το μακρύ τους χέρι οι Διοικήσεις του  Ιδρύματος που συνεχώς τάζουν προσλήψεις  προσωπικού ,την ίδια στιγμή κάνουν περικοπές στα λειτουργικά έξοδα των Ιδρυμάτων.Με την πολιτική που εφαρμόζουν οι μνημονιακές Διοικήσεις , με τις "ευλογίες" της  Υπουργού Εργασίας κ Φωτίου, η οποία συνεχίζει με ζήλο να καταστρέφει ότι άφησαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, ένα πράγμα είναι σίγουρο ότι επίκειται η διάλυση των Δημόσιων Προνοιακών Κοινωνικών Δομών. Στόχος τους η εμπορευματοποίηση και η ιδιωτικοποίηση των Δομών. Γι αυτό προσπαθούν να "τρομοκρατήσουν" τους εργαζόμενους με έμμεσες απειλές και υπαινιγμούς, εξουθενώντάς τους σωματικά και ψυχικά με τα εξαντλητικά ωράρια ,με την αποτροπή από την Διοίκηση να πάρουν καλοκαιρινή άδεια, Ήθελαν το προσωπικό να τσακώνετε μεταξύ τους για το ποιος έχει τις δύσκολες ή ευκολες βάρδιες, να σπείρουν διχόνοια για να συνεχίσουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.Δεν τους "πέρασε¨γιατί οι εργαζόμενοι παράμειναν ενωμένοι και γνωρίζουν πολύ καλά ποιος είναι ο κύριος υπεύθυνος για την χειροτέρευση των εργασιακών τους συνθηκών.

Η ΔΡΑΣΥ καλεί τους εργαζόμενους στο ¨΄Ασυλο Ανίατων" να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και στα άλλα Ιδρύματα της Πρόνοιας στην Ήπειρο και να υπάρξει συντονισμός με τα άλλα σωματεία στο χώρο της Υγείας.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Συμφωνούμε με τα αιτήματα του υγειονομικόυ, κινήματος για δημόσια δωρεάν Υγεία και Πρόνοια, μαζικές προσλήψεις μονιμού προσωπικού στα νοσοκομεία του νομού και στο  τομέα της Πρόνοιας. Κανένα κλείσιμο τμήματος ή προνοιακής Δομής. Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων εξαιρέσιμων. Αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και δικαιώματα. "