Παπαδοπουλος Super Markets
Δίαυλος συνεργασίας μέσω των αρχαίων ελληνικών Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 09 Απρίλιος 2014 15:59

2816612377.jpgΈναν σταθερό δίαυλο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο των Τιράνων θέλει να εδραιώσει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε πρώτη φάση στην διδασκαλία αρχαίων ελληνικών στη Σχολή Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου της αλβανικής πρωτεύουσας.
Τη Δευτέρα βρέθηκε στα Γιάννενα κλιμάκιο της Σχολής με επικεφαλής την κοσμήτορα κα. Ντίμπρα και μετά από ευρεία ανταλλαγή απόψεων και ξενάγηση στις υποδομές του Πανεπιστημίου, δόθηκε συνέντευξη τύπου.
Τη στήριξή του στο αίτημα για την διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών στο Πανεπιστήμιο των Τιράνων εξέφρασε ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού Γιώργος Καψάλης, σημειώνοντας πως το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μπορεί να συμβάλλει με το ακαδημαϊκό του προσωπικό, ενώ αναφέρθηκε και στη δυνατότητα να παρακολουθήσουν φοιτητές από τη γειτονική χώρα μαθήματα ελληνικής γλώσσας στα Γιάννενα.
Από την μεριά της η κα. Ντίμπρα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αρχική ανταπόκριση και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρχει συνεχής συνεργασία σε πολλά επίπεδα.