Παπαδοπουλος Super Markets
Σταύρος Καλογιάννης: Η αβεβαιότητα και η ανησυχία των συμπολιτών μας μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 10 Ιανουάριος 2017 15:05

1564083368.jpgΜεγάλη ανησυχία και αβεβαιότητα εξέφρασαν στον Σταύρο Καλογιάννη συμπολίτες μας, τους οποίους συνάντησε σε περιοδείες του κατά τις ημέρες των γιορτών των Χριστουγέννων. 

Ειδικότερα, σε διαμερίσματα του Ζαγορίου και της Κόνιτσας, παρά την τουριστική κίνηση λόγω των ημερών, πολλοί επαγγελματίες του εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την πολιτική αβεβαιότητα που δημιουργεί η Κυβέρνηση, με τις συνεχείς και αναιτιολόγητες αναβολές ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και το διχαστικό κλίμα που καλλιεργεί. Αυτή η αβεβαιότητα δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στον προγραμματισμό κάθε επαγγελματικής δραστηριότητας.

Στο Ζαγόρι ο Σταύρος Καλογιάννης είχε την ευκαιρία να συζητήσει το θέμα της χάραξης του βόρειου τμήματος του Ε65, που του έθεσαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων. «Παρά το γεγονός ότι πέρασαν ήδη έξι μήνες από την δημόσια κατάθεση της τεκμηριωμένης πρότασης μου, που προβλέπει να καταλήξει ο Ε65 στην Παναγιά Τρικάλων και όχι στο Κηπουργειό Γρεβενών, συντομεύοντας την απόσταση κατά 30 χιλιόμετρα περίπου, καμία κίνηση δεν υπήρξε από το Υπουργείο Υποδομών. Διαψεύσθηκαν έτσι όσοι βιάστηκαν να επικαλεστούν δήθεν λόγους καθυστέρησης του έργου, στην περίπτωση υιοθέτησης της πρότασής μας. Επιπλέον, ουδείς επιστημονικός φορέας αντέκρουσε την πρόταση που καταθέσαμε. Ο χρόνος όμως περνάει και δυστυχώς ουδείς τοπικός φορέας πιέζει για την προώθηση αυτού του μεγάλου έργου υποδομής. Ο Ε65 πρέπει να πλησιάσει την Ήπειρο για στρατηγικούς λόγους, για να μειωθεί η απόσταση μεταξύ των λιμένων Ηγουμενίτσας – Βόλου και για μην υποχρεώνονται οι Ηπειρώτες και όσοι θα κινούνται με κατεύθυνση από και προς την Αθήνα, να ακολουθούν υποχρεωτικά την Ιόνια οδό, που αποτελεί λύση ακριβότερη από εκείνη του Ε65 και για τους πολίτες και για τα εμπορεύματα», τόνισε ο Σταύρος Καλογιάννης.

Με τη δημοτική Αρχή Κόνιτσας συζήτησε τα θέματα του Δήμου, ενημερώθηκε για την πορεία οριστικής αποκατάστασης της σύνδεσης της Λαγκάδας, για ζητήματα πολεοδομικής φύσης που αφορούν την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Κόνιτσας και την ύδρευσης της πόλης. Η Κόνιτσα αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα ύδρευσης προ διμήνου, με την καταστροφή του υδραγωγείου της. Ο Σταύρος Καλογιάννης επανέλαβε ότι η Κόνιτσα πρέπει να λύσει οριστικά το πρόβλημα ύδρευσής της από τον Αμάραντο, όπως άλλωστε έχει μελετηθεί εδώ και δεκαετίες.

Σε διαμερίσματα του δήμου Ζίτσας, ο Στ. Καλογιάννης είχε την ευκαιρία να συζητήσει προβλήματα της περιοχής, για τη συνεχιζόμενη ύφεση στην οικονομία και την έλλειψη ρευστότητας, στις οποίες προστέθηκε νέα μεγάλη αβεβαιότητα, οι ασφαλιστικές εισφορές που θα πρέπει να καταβάλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και για τις οποίες το Υπ. Κοινωνικής Ασφάλισης δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει τι τελικά θα ισχύσει από την τρέχουσα χρονιά.