Παπαδοπουλος Super Markets
Απαντήσεις για Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, Σιδηροδρομική Εγνατία και Εμπορευματικό Πάρκο Ηγουμενίτσας έδωσε ο Χ. Σπίρτζης Εκτύπωση E-mail
Σύνταξη: Βίλιαν Στασινού   
Τετάρτη, 28 Δεκέμβριος 2016 19:07

444604447.jpgΤρεις άξονες περιέγραψε ο Υπουργός Υποδομών και δικτύων Χρήστος Σπίρτζης από την Άρτα, βάσει των οποίων κινείται του υπουργείο του. Θεσμικός με νομοθετικό έργο ώστε να αντιμετωπίσουμε είπε χαρακτηριστικά στρεβλά φαινόμενα. Αναφέρθηκε στα έργα και τις υποδομές και στο νέο σχέδιο νόμου που προβλέπει ότι καμία σύμβαση έργου δεν θα υπογράφεται αν δεν υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες και δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες οι οποίες καθυστερούν τα έργα με αποτέλεσμα το διπλασιασμό του κόστους.

"Έχουμε δεχθεί κριτική από φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γιατί σταματήσαμε το πάρτυ των απευθείας μεταθέσεων" είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός. Το επόμενο σχέδιο νόμου απλοποιεί τις διαδικασίες για αδειοδότηση υδροδομείων. Επιπλέον αναφέρθηκε στην ωρίμανση και την λειτουργία τους  των έργων διαπεριφερειακού επιπέδου με κυρίαρχα το έργο που ενώνει την Κόρινθο με την Πάτρα αλλά και την Ιόνια Οδό. "Πολλά ήταν κολλημένα, δεν ακολουθήσαμε το σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας ώστε να ενταχθούν τα έργα στα έργα γέφυρα του νέου ΕΣΠΑ. Δίνουμε έμφαση σο δρόμο Κορίνθου Πατρών και στην Ιόνια Οδό γιατί η Δυτική Ελλάδα είναι αδικημένη σε επίπεδο υποδομών" τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

Ερωτηθείς για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων είπε ότι ανήκει σε αυτά που τελικώς θα αναπτυχθούν ενώ για την σιδηροδρομική Εγνατία δεν έδωσε κάποια δέσμευση καθώς όπως είπε είναι ένα πολύ δύσκολο έργο που για την ώρα μοιάζει αδύνατο να πραγματοποιηθεί. Υποστήριξε ωστόσο ότι προτεραιότητα θα είναι  η κατασκευή του εμπορευματικού σταθμού στο λιμένα Ηγουμενίτσας.