Παπαδοπουλος Super Markets
"Bullying" σε φιλόζωους στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2016 18:22

3662528140.jpgΣύμφωνα με ανακοίνωση της ΖΩ.Ο.Π.Ι στα social media, μέλος του συλλόγου το οποίο πήγε να φροντίσει τα αδέσποτα δέχθηκε φραστικές επιθέσεις τόσο από περαστική γυναίκα όσο και από ότι φαίνεται εργαζόμενο του Πανεπιστημίου. Μπορεί το πρόβλημα να είναι μεγάλο όσον αφορά τα αδέσποτα, όμως δεν είναι λύση να κάνουμε επιθέσεις σε ανθρώπους που προσπαθούν να βοηθήσουν με εθελοντική εργασία. Επίσης ως γνωστόν ο κ. Καψάλης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καταβάλει προσπάθειες για να λυθεί με την καλύτερη δυνατή λύση το θέμα, οπότε καλό θα ήταν όλοι να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και μην εντείνουμε το πρόβλημα. Η ανακοίνωση της ΖΩ.Ο.Π.Ι. αναφέρει:

"Σήμερα, 22/12, μέλος του συλλόγου της ΖΩ.Ο.Π.Ι πήγε να ταΐσει τα αδέσποτα του Πανεπιστημίου.

Έξω από το χώρο του περιφραγμένου, σταμάτησε μια "κυρία" και καυγάδισε με την εθελόντρια, λέγοντάς της "να τα πάρει σπίτι της άμα θέλει" και ότι "οι φιλόζωοι φταίνε που μαζεύονται τα αδέσποτα στο Πανεπιστήμιο". Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κράτησε τους αριθμούς της πινακίδας του αυτοκινήτου της κοπέλας, ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ την ότι θα βρει το μπελά της την επόμενη φορά που θα επιτεθεί σκύλος σε κάποιον!

Αλλά δεν τελείωσε εκεί το θέατρο του παραλόγου...Λίγο παρακάτω, σε άλλο σημείο που βάζει τροφή ο σύλλογος, σταμάτησε ένα άλλο αμάξι, το οποίο μάλιστα έφερε το χαρακτηριστικό σήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (συνεπώς, κάνουμε λόγο για κάποιον εργαζόμενο στο χώρο αυτό) και ο "κύριος" αυτός άρχισε να φωτογραφίζει την εθελόντρια την ώρα που έριχνε την τροφή. Όταν τον είδε η κοπέλα, της έκανε νεύμα σαν να της έλεγε "θα δεις τι θα πάθεις", έβαλε εμπρός, και εξαφανίστηκε.

Να σημειωθεί ότι, η ΖΩ.Ο.Π.Ι, έπειτα από συνεννόηση(εδώ και πολύ καιρό) με την Πρυτανεία, ταΐζει αδέσποτα σε χώρους μακριά από τη λέσχη και τα κτίρια. Αυτό είναι ένα καθήκον, που όπως έχουμε ξαναπεί, πρέπει όλοι να τηρούν, είτε ανήκουν στη φιλοζωική μας είτε όχι.

ΑΛΛΑ όπως προβλέπει και ο νόμος 4235/2014, άρθρο 46: "Δεν απαγορεύεται η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής".

Επομένως, ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί και να τραμπουκίζει τους φιλόζωους που κάνουν τη δουλειά τους, και ένα παραπάνω, όταν την κάνουν σωστά.

Για όλα αυτά θα ενημερωθεί, από εμάς, και ο Πρύτανης κος Καψάλης, διότι πιστεύουμε ότι πρέπει να επιληφθεί του θέματος."