Παπαδοπουλος Super Markets
Αρνείται την υπογραφή σύμβασης με το Δασαρχείο για το Γιαννιώτικο Σαλόνι Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 03 Απρίλιος 2014 16:48

3431841604.jpgΑπάντηση στο θέμα που ανέδειξε ο όμιλος ΒΗΜΑ για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το "Γιαννιώτικο Σαλόνι" δίνει με

ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων. Ρίχνει τα βέλη της τόσο στην προηγούμενη αρχή, του Νίκου Γκόντα, όσο και στο Δασαρχείο, σημειώνοντας πως θα ήταν εύκολο να δρομολογηθούν άμεσες παρεμβάσεις και λύσεις, αν είχε μεριμνήσει η τότε Δημοτική Αρχή να κατοχυρώσει την περιουσία του Δήμου, "αν δηλαδή είχε φροντίσει να δηλώσει το Πάρκο στο Εθνικό Κτηματολόγιο και το Ε9".

 

Τα ερωτήματα...

Για τη Δημοτική Αρχή, βέβαια, υπάρχουν ορισμένα ερωτήματα. "Γιατί το Δασαρχείο δεν ενημέρωσε το Δήμο, το διάστημα που γίνονται οι δηλώσεις στο Κτηματολόγιο; Γιατί το 2006, όταν διενεργήθηκε ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση, το Δασαρχείο δεν προέβαλε ενστάσεις, τις οποίες θυμήθηκε πέντε χρόνια αργότερα, δηλαδή το 2011; Γιατί το Δασαρχείο επί εννέα χρόνια ποιούσε τη νήσσα επιτρέποντας κάθε είδους παρέμβαση στο χώρο;".

Ο Δήμος και η Δημοτική Αρχή αρνούνται να αποδεχθούν την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Δασαρχείο προκειμένου να προχωρήσουν σε αξιοποίηση του Πάρκου, καθώς με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζουν ιδιοκτησιακά δικαιώματα. "Ωστόσο η Δημοτική Αρχή, ανταποκρινόμενη στο αίτημα εκατοντάδων συμπολιτών, έχει αποφασίσει να θέσει άμεσα το Πάρκο σε λειτουργία και να το καταστήσει έναν πραγματικό πνεύμονα για την πόλη. Τα περιθώρια συζητήσεων και διαβουλεύσεων με το Δασαρχείο έχουν εξαντληθεί. Η Δημοτική Αρχή θα κάνει αυτό που πρέπει ώστε το Γιαννιώτικο Σαλόνι να αποκτήσει ζωή" καταλήγει η ανακοίνωση.