Παπαδοπουλος Super Markets
Ολόπλευρη στήριξη με αντάλλαγμα δύο χρόνια θητείας Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 01 Απρίλιος 2014 08:10

1227780777.jpgΣε συμφωνία για θητεία 2+3 χρόνων στον δημαρχιακό θώκο κατέληξαν ο σημερινός Δήμαρχος Φίλιππος Φίλιος και ο νέος επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών - Νέα Γιάννενα»

Θωμάς Μπέγκας. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Φ. Φίλιος ζήτησε και κατάφερε να πετύχει, να έχει αυτός το τιμόνι του Δήμου για τα επόμενα δύο χρόνια, με αντάλλαγμα την απόλυτη στήριξή του στον Θ. Μπέγκα, ο οποίος θα αναλάβει τον Αύγουστο του 2016 για τα επόμενα τρία χρόνια. Με την προϋπόθεση φυσικά πως η «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» θα είναι η παράταξη που θα επικρατήσει στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.
Οι αρχικές συζητήσεις ήταν σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο, καθώς στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης δεν είχε μπει το συγκεκριμένο σενάριο, αλλά στα ανταλλάγματα περιλαμβανόταν η θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και ο έλεγχος των Διοικήσεων του ΟΚΠΑΠΑ, της ΔΕΥΑΙ, του Πνευματικού Κέντρου και του Δημοτικού Ραδιοφώνου.
Από τη στιγμή, όμως, που όλα αυτά διέρρευσαν και διαμηνύθηκε στον Θ. Μπέγκα πως ο Φ. Φίλιος δεν έχει εξουσιοδοτηθεί να διαπραγματεύεται για λογαριασμό άλλων δημοτικών συμβούλων, τα δεδομένα άλλαξαν και ο Φ. Φίλιος απαίτησε για να εξασφαλίσει τελικά μία παράταση της δημαρχιακής του θητείας για δύο ακόμη χρόνια.
Κ.Τ.Χ.