Παπαδοπουλος Super Markets
Β. Γαρδίκος – Επιλέγει την αριστεία, όχι τους αρεστούς Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 31 Μάρτιος 2014 21:20

4170883326.jpgΤη διακήρυξή της έδωσε στη δημοσιότητα η παράταξη «Δήμος Ζίτσας – Αυτοδιοικητική Ενότητα» με επικεφαλής τον Βασίλη Γαρδίκο. Αρχικά γίνεται ένας απολογισμός

της σημερινής δημοτικής αρχής, στην οποία συμμετέχει ο κ. Γαρδίκος, αναφέροντας πως «βασικοί και σταθεροί σύμμαχοι σε αυτή την πορεία μέχρι σήμερα οι αδιαπραγμάτευτοι πολιτικοί άξονες πάνω στους οποίους κινηθήκαμε και είχαν να κάνουν με την υπηρέτηση πρωτίστως της αλήθειας, της ηθικής, της διαφάνειας, της ισονομίας, της αξιοκρατίας, της κοινωνικής μέριμνας και του συλλογικού συμφέροντος σε όλες ανεξαιρέτως τις αποφάσεις μας».
Στη συνέχεια περιγράφεται το όραμα για μια νέα πορεία με ακόμη μεγαλύτερο δυναμισμό και μεράκι για να ενισχυθεί η θέση και προβολή του Δήμου Ζίτσας στον αυτοδιοικητικό χάρτη όχι απλά της Ηπείρου αλλά και της χώρας.
«Με διακριτικότητα, αξιοπρέπεια αλλά και άμεση αποτελεσματικότητα γινόμαστε η παράταξη της πρωτοπορίας σε ένα Δίχτυ Προστασίας και Αλληλεγγύης για τους δημότες που βιώνουν ή πρόκειται να βιώσουν τις αδιανόητες και απάνθρωπες επιπτώσεις της ανθρωπιστικής και οικονομικής κρίσης. 
Η στοχευμένη διαχείριση των πόρων και η εξάντληση κάθε περιθωρίου για την αναζήτηση νέων, μέσω Εθνικών και Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, αλλά και άλλων χρηματοοικονομικών εργαλείων, δεν μπορεί παρά να είναι επιτακτικά διαρκής. Το νέο ΕΣΠΑ, που τώρα ξεκινά, κατευθύνει το μεγαλύτερο μέρος του σε δράσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τα κονδύλια, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διπλασιάζονται, κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2020, για την περιφερειακή ανάπτυξη.  Είμαστε έτοιμοι, και προπαντός έχουμε σχέδιο, για να διεκδικήσουμε με αξιώσεις αυτά που μας αναλογούν. Μόνο μέσα από μια συγκεκριμένη αναπτυξιακή στρατηγική, με στοχευμένες δράσεις  θα αναβαθμιστεί η περιοχή μας ουσιαστικά και θα δώσει ταυτόχρονα διέξοδο και δουλειά στα νέα παιδιά που βυθίζονται στην ανεργία.
Η ιεράρχηση των αναγκών και ο προγραμματισμός είναι οι μοχλοί για την ισόρροπη και ομοιογενή ανάπτυξη, για την ορθή αξιοποίηση αλλά και τη βελτίωση εκείνων των υποδομών, που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή μας και θα επιτρέψουν την ανάληψη νέων δράσεων του Δήμου μας στο σύνολό του.
Οι πρωτοβουλίες μας σε συνεργασία με τους θεσμικούς επαγγελματικούς φορείς της περιοχής μας για την τόνωση του «επιχειρείν» καθίστανται αναγκαίες όσο ποτέ άλλοτε.
Ο εξειδικευμένος σχεδιασμός για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη, καθώς και ο καθορισμός από μηδενική βάση της τουριστικής ταυτότητας του Δήμου μας είναι απολύτως απαραίτητοι.
Η ορθολογική διαχείριση του χώρου, με όρους βιωσιμότητας μέσα από τα εργαλεία του χωροταξικού σχεδιασμού και τα σχέδια πόλης, είναι βασική μας προτεραιότητα. Το ζητούμενο της ανάπτυξης του τόπου, δεν μπορεί παρά να συνεχίσει να απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.
Η βελτίωση της καθημερινότητας και η αντιμετώπιση των προβλημάτων της πρέπει, με ρεαλισμό και προγραμματισμό, να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.
Ο πρωτογενής τομέας, ειδικότερα στην ενδοχώρα μας, αποτελεί βασική αναπτυξιακή προτεραιότητα για την παραγωγή, τυποποίηση και πιστοποίηση άριστων ποιοτικών προϊόντων και αύξηση της προστιθέμενης αξίας τους.
Στη σύγχρονη εποχή και στις ανάγκες των καιρών η παιδεία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός θα πρέπει να αποτελέσουν διέξοδο από την ηθική και κοινωνική κρίση και να διασφαλίζουν ένα καλύτερο αύριο.
Η προστασία, ανάκτηση και ανάδειξη του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος και της πολιτιστική μας κληρονομιάς αποτελεί βασική μας προτεραιότητα δεδομένου ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου μας», αναφέρεται μεταξύ άλλων.
Και καταλήγει η διακήρυξη: «Πορευόμαστε μαζί σας βαθύτατα πεπεισμένοι ότι είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για όλο το πολιτικό φάσμα στη χώρα μας, άρα και για την τοπική αυτοδιοίκηση, να επιλέξει τον δύσκολο δρόμο της αριστείας και όχι τον εύκολο δρόμο των αρεστών».