Παπαδοπουλος Super Markets
Για δες καιρό που διάλεξε να πάει στο Στρασβούργο! Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 31 Μάρτιος 2014 20:29

3546349541.jpgΟ νέος δεν είναι πάντα ωραίος και αυτό αποδεικνύεται στην περίπτωση της προέδρου της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων Μαρίας Κεφάλα, η οποία κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, πληρώνοντας

- στην καλύτερη περίπτωση - την πολιτική της απειρία.
Μέχρι τώρα αυτός ήταν και ο λόγος που πολλοί της έδιναν εύκολα "συγχωροχάρτι", αλλά μάλλον η περίοδος χάριτος έχει τελειώσει. Η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει, είναι το ταξίδι της στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Αν γινόταν άλλη χρονική περίοδο και υπό διαφορετικές προϋποθέσεις, δε θα υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Τουναντίον θα κέρδιζε τα εύσημα για το ενδιαφέρον της να βρεθεί σε ένα χώρο που λαμβάνονται αποφάσεις, και να εμπλουτίσει το γνωστικό της πεδίο.
Όμως, το να εγκαταλείπει το Νομό σε μια χρονική στιγμή που η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών βρίσκεται σε κομβικό σημείο, μάλλον δεν ήταν και η πιο συνετή απόφαση. Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς πως το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών μπορεί να καθορίσει ακόμη και το μέλλον της χώρας, η επιλογή της φαντάζει εκτός κάθε πολιτικής λογικής.
Παρόλα αυτά, ακόμη κι αν η ίδια θεωρούσε πως δεν έχει ρόλο στις διαδικασίες και καλύτερα θα ήταν να λείπει από την περιοχή, καθώς όπου πήγε να ασχοληθεί, έκανε μεγαλύτερη ζημιά και δημιούργησε προβλήματα, μάλλον θα έπρεπε να πονηρευτεί από την επιλογή της ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ρόδης Κράτσα να αρχίσει από το πρόσωπό της τις προσκλήσεις των προέδρων των ΝΟΔΕ στο Στρασβούργο.
Η πρωτοβουλία της κ. Κράτσα, πέραν της προφανούς στόχευσης να δημιουργήσει κύμα υποστήριξης στην πρόθεσή της να διεκδικήσει την τετάρτη συνεχή θητεία της στην Ευρωβουλή τον Μάιο, είναι πολύ πιθανό να στοχεύει και στην αποδυνάμωση μιας εν δυνάμει υποψηφιότητας της  Άννας Ασημακοπούλου, που όλο και περισσότεροι θεωρούν πως μπορεί να αποτελέσει μια δυναμική επιλογή για το Ευρωκοινοβούλιο. Και η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα έπεσε εύκολα στην παγίδα, αν φυσικά το έκανε ακούσια.