Παπαδοπουλος Super Markets
Στόχος η αξιοποίηση και όχι απλώς η απορρόφηση Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 28 Μάρτιος 2014 18:13

2471978873.jpgΧωρίς περιθώρια για λάθη, αστοχίες και απώλεια χρόνου ξεκινά η νέα προγραμματική περίοδος, με τους δήμους της Ηπείρου να καλούνται να είναι απόλυτα προετοιμασμένοι για

να καταφέρουν όχι απλώς να απορροφήσουν κονδύλια, αλλά και να τα αξιοποιήσουν ώστε να πιάσουν τόπο.
Σε αυτούς τους άξονες κινήθηκαν όλες οι ομιλίες και παρεμβάσεις  στη σημερινή ημερίδα που συνδιοργάνωσαν  στην Άρτα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου, η Περιφέρεια Ηπείρου και η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.
«Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι και ενημερωμένοι», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Γιάννης Παπαλέξης και σημείωσε την ανάγκη ενίσχυσης των Δήμων με προγράμματα που αφορούν στην επιχειρηματικότητα και τη στήριξη της απασχόλησης, αλλά και την ανάπτυξη δομών για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής.
Την ευθύνη των δήμων να κινηθούν γρήγορα, αλλά και να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν πρόστιμα, επισήμανε ο Αναπληρωτής προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Στρατηγικής Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του υπουργείου Ανάπτυξης Δημήτρης Ιακωβίδης, διευκρινίζοντας πως και σε αυτή την προγραμματική περίοδο θα υπάρξει χρηματοδότηση κάποιων έργων υποδομής.
Την ανάγκη να υπάρξει συγκεκριμένη στόχευση και όχι απλά απορρόφηση κονδυλίων σημείωσε, τέλος, από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη. «Το ποσό που έχουμε να διαχειριστούμε είναι αρκετά σημαντικό, αλλά αυτό που πρέπει κυρίως να προσέξουμε είναι να υπάρχει συγκεκριμένη στόχευση για να προσδώσουν τα χρήματα αξία στον τόπο. Δεν πρέπει απλώς να τα καταναλώσουμε, γιατί ίσως αυτό να είναι και το τελευταίο πακέτο», σημείωσε.