Παπαδοπουλος Super Markets
Επεισόδιο στον Κατσικά μετά από επιδρομή στις αποθήκες Εκτύπωση E-mail
Σύνταξη: Αγγελική Καλαμπόκα   
Τετάρτη, 04 Μάιος 2016 10:59

1724533844.jpgΑρκετές εκατοντάδες ευρώ εκτιμάται πως είναι το κόστος των υλικών που έχουν κλαπεί από το ΤΟΛ, που μοιράζονται οι ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στον προσφυγικό καταυλισμό του Κατσικά. Δράστες είναι πρόσφυγες που παραβιάζουν το χώρο και αφαιρούν είδη που προορίζονται για διανομή σε όλους τους φιλοξενούμενους, ερχόμενοι όμως αντιμέτωποι με τους υπόλοιπους πρόσφυγες αλλά και τους εθελοντές.
Ένα παρόμοιο περιστατικό έλαβε χώρα χθες το βράδυ, όταν διαπιστώθηκε κλοπή υλικών από το ΤΟΛ που λειτουργεί ως αποθήκη, με τους φερόμενους ως δράστες πρόσφυγες να έρχονται σε σύγκρουση με εκείνους που τους υπέδειξαν ως ενόχους και την αστυνομία να καλείται να επέμβει.
Από μέλος ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στη δομή εκφράστηκε ικανοποίηση για τον χειρισμό της αστυνομίας, καθότι όλο το προηγούμενο διάστημα δεν είχε γίνει κάποια κίνηση που θα απέτρεπε μελλοντικές επιδρομές στις αποθήκες, με τους δράστες αυτών των πράξεων να δρουν ανενόχλητοι.
Παρόλα αυτά, η στάση των ΜΚΟ δεν αλλάζει από τέτοια περιστατικά και τονίζουν πως θα παραμείνουν να βοηθούν αυτούς που έχουν ανάγκη.
«Αν είκοσι άτομα μέσα στα χίλια διαπράττουν κλοπές, δε σημαίνει πως θα γυρίσουμε την πλάτη μας σε αυτούς που χρειάζονται βοήθεια, κυρίως τις οικογένειες. Τα είδη που φυλάσσονται στα ΤΟΛ είναι για όλους κάποιος έπρεπε να πει στους κλέφτες ότι δεν μπορούν να τα παίρνουν. Ευτυχώς χθες το έκανε η αστυνομία», δήλωσε το ίδιο μέλος ΜΚΟ.