Παπαδοπουλος Super Markets
Προτεραιότητα η διασφάλιση της εναέριας πυρόσβεσης Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 28 Μάρτιος 2014 15:54

1353605239.jpgΑπολογισμό της περσινής αντιπυρικής περιόδου και προγραμματισμό των αξόνων δράσης και συνεργασίας στην αντιμετώπιση των κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών και των εθελοντών, περιελάμβανε η σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ιωαννίνων.
Ένα από τα ζητήματα που τέθηκε από τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, και ειδικότερα από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, είναι η διασφάλιση της εναέριας πυρόσβεσης της Ηπείρου και των Ιονίων Νήσων, με τη διατήρηση στο Αεροδρόμιο του Ακτίου τουλάχιστον δύο αεροσκαφών τύπου CL 215 και ενός CL 415.
Ο Περιφερειάρχης μίλησε για εμπρησμούς τα προηγούμενα χρόνια και όχι για φωτιές από αμέλεια, κάνοντας μάλιστα λόγο και για φωτιές από ξένες δυνάμεις. Στη συνέχεια εξήρε το συντονισμό Πυροσβεστικών και Δασικών Υπηρεσιών, Σωμάτων Ασφαλείας, Δήμων και εθελοντών για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών τα προηγούμενα χρόνια. «Πρέπει να συνεχίσουμε συντονισμένα και αν ο καθένας   βρίσκεται  στο πόστο του σε  μια έκτακτη ανάγκη, όπως η εκδήλωση πυρκαγιάς, θεωρώ ότι τα αποτελέσματα θα είναι αυτά που έχουμε σήμερα. Αν συνεχίσουμε έτσι, το σημερινό Συντονιστικό Όργανο, ίσως είναι παράδειγμα προς μίμηση προς όλους αυτούς που κάποτε δεν ήξεραν τι σημαίνει συντονισμός», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος  αναφέρθηκε στους σκοπούς και στους στόχους που καθορίζονται μέσω του Συντονιστικού Οργάνου, προκειμένου να επιτευχθεί ο μέγιστος δυνατός συντονισμός των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, ζητώντας να συνεχιστεί η συνεργασία στο ίδιο επίπεδο με τα προηγούμενα χρόνια.
Θετικά αποτίμησε την προηγούμενη αντιπυρική περίοδο ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων Γιώργος Χαβέλας, ο οποίος χαρακτήρισε άριστη τη συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και ζήτησε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τις υπόλοιπες υπηρεσίες και τους Δήμους.
Στη σύσκεψη προσκλήθηκαν και συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, Πρωτοβάθμιων ΟΤΑ, Υγειονομικών Υπηρεσιών, υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και εθελοντές.
Ανάλογες συσκέψεις θα ακολουθήσουν και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου μέχρι τις 10 Απριλίου.