Παπαδοπουλος Super Markets
Στη σκιά των απολύσεων το Συνέδριο της ΟΛΜΕ Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 28 Μάρτιος 2014 15:34

2584743493.jpgΜε τις δραματικές εξελίξεις στον χώρο της εκπαίδευσης συμπίπτει το 10ο εκπαιδευτικό συνέδριο της ΟΛΜΕ, που πραγματοποιείται από σήμερα έως και την Κυριακή στα Γιάννενα. Οι

απολύσεις εκπαιδευτικών επαγγελματικής εκπαίδευσης, η διαδικασία της αξιολόγησης, αλλά και η απειλή λουκέτου σε σχολεία μέσω συγχωνεύσεων, δημιουργούν ένα σκηνικό που προδιαγράφεται δυσοίωνο, όπως τόνισε και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμις Κοτσιφάκης.
«Δε θα λυγίσουμε, μην το καρτεράτε», σημείωσε χαρακτηριστικά και προανήγγειλε δυναμική συνέχιση του αγώνα για να ακυρωθούν οι απολύσεις και να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Μίλησε για νέες απεργίες, συλλαλητήρια, καταλήψεις και ακτιβιστικές ενέργειες, αρχής γενομένης από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που οργανώνεται αύριο στις 12.30 το μεσημέρι μπροστά από την Περιφέρεια. Παράλληλα, θα υπάρχει και προσπάθεια με νομικά μέσα για να ακυρωθούν οι πράξεις απόλυσης.
Κάλεσμα συμμετοχής στο αυριανό συλλαλητήριο απηύθυνε και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας, τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουν ενωμένοι.

Τη στήριξή τους στο 10ο εκπαιδευτικό συνέδριο της ΟΛΜΕ που γίνεται στα Γιάννενα, εκφράζουν οι δυνάμεις της Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο και της Αριστερής Παρέμβασης στα Γιάννενα για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή, δηλώνοντας παράλληλα τη συμμετοχή τους στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.
«Μόνο με απεργίες και αταλάντευτους παλλαϊκούς- πανεργατικούς αγώνες, οικοδομώντας ένα ενωτικό αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής, μπορούμε και θα ανατρέψουμε την αντιλαϊκή καταιγίδα. Μπορούμε να διώξουμε τους δυνάστες, την τρόικα, το μνημόνιο, την ΕΕ, να ανατρέψουμε την κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση του κεφαλαίου», αναφέρουν.