Παπαδοπουλος Super Markets
Αλβανοί πουλούσαν "προστασία" στον Κατσικά Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 28 Μάρτιος 2014 13:31

384831512.jpgΣυνελήφθησαν στον Κατσικά Ιωαννίνων, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, τρεις  αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας  47, 29 και 34 ετών,  για εκβιασμό σε βάρος καταστηματάρχη με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας». Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, αφορούν κατά περίπτωση τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, εκβίασης, της νομοθεσίας για τα όπλα και τα ναρκωτικά και της πλαστογραφίας.
Σκοπός τους ήταν η αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, μέσω εκβιάσεων ιδιοκτητών καταστημάτων, με τη μέθοδο της παροχής «προστασίας».
To βράδυ της Τρίτης, οι δράστες πήγαν σε  κατάστημα -μπαρ, ιδιοκτησίας 28χρονου Έλληνα στον Κατσικά και αφού εξύβρισαν υπαλλήλους και θαμώνες, απείλησαν τον αδελφό του ιδιοκτήτη, ότι θα προκαλέσουν φθορές στο κατάστημα, με σκοπό την εκβιαστική είσπραξη ή αφαίρεση χρημάτων.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 29χρονου δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•    19  φυσίγγια πυροβόλου όπλου, διαμετρήματος 6,35 και 9 mm.
•    δύο σιδηρογροθιές.
•    ένα στιλέτο τύπου πεταλούδα και ένας σουγιάς.
•    μία συσκευασία με κάνναβη, βάρους (2,6) γραμμαρίων.
•    ένα τσαντάκι που περιείχε πέντε (5) πλαστές σφραγίδες με εντυπώματα τελωνειακής  υπηρεσίας.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, συνελήφθη και η 29χρονη αλλοδαπή σύζυγος του δράστη, η οποία μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών, επιχείρησε να κρύψει τις σφραγίδες, ρίχνοντας το τσαντάκι στον ακάλυπτο χώρο του σπιτιού. 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων και διατάχθηκε η κράτησή τους και η παραπομπή τους  ενώπιον του  Ανακριτή Ιωαννίνων ενώ η έρευνα συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά για να εξεταστεί όλο το εύρος και το πεδίο δράσης τους.