Παπαδοπουλος Super Markets
Διδασκόμενοι δημοκρατία στη χώρα που τη δίδαξε… στα λόγια Εκτύπωση E-mail
Σύνταξη: Αγγελική Καλαμπόκα   
Τρίτη, 19 Απρίλιος 2016 10:07

1704448055.jpgΤην ανεπανάληπτη ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες λήψεως αποφάσεων της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης είχαν την περασμένη εβδομάδα οι σπουδαστές του τμήματος προχωρημένων του Κέντρου Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Με λίγα λόγια, αλλοδαποί φοιτητές παρευρέθηκαν σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το καλωσόρισμα από το σώμα ήταν θερμό γιατί έτσι κι αλλιώς τη γέννηση της Δημοκρατίας, όπως και ενός σωρού άλλων μεγάλων αξιών, την έχουμε καμάρι στη χώρα μας.
Οι φοιτητές λοιπόν, καταγόμενοι από τη Βουλγαρία μέχρι την Κίνα, θαύμασαν τη δημοκρατία στο μεγαλείο της. Οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων διεκόπησαν ουκ ολίγες φορές από αλληλέγγυους, που κάθε φορά που άκουγαν κάτι με το οποίο διαφωνούσαν, παρενέβαιναν φωνάζοντας συνθήματα. Παράλληλα, τα μέλη του σώματος καταφέρονταν ο ένας εναντίον του άλλου κάθε φορά που άκουγαν κάτι με το οποίο διαφωνούσαν.
Κι έτσι, οι φοιτητές που προορίζονταν να γίνουν πρεσβευτές του πολιτισμού των Ιωαννίνων ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας μπορούν αντιθέτως, καθώς σε αυτό το κομμάτι αποτύχαμε, να γίνουν πρεσβευτές της δημοκρατίας μας…