Παπαδοπουλος Super Markets
Με μεγάλη ανταπόκριση τα φετινά "Χελιδονίσματα" Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 28 Μάρτιος 2014 10:51

3791993689.jpgΟ Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, το 9ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

και o Σύλλογος «το Κάστρο» συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση «Xελιδονίσματα 2014» στο χώρο του σχολείου. Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» ήταν να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, το μακρύ τους ταξίδι και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας για αυτά φωλιές από πηλό, τις οποίες αφού στεγνώσουν θα τις τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο σπίτι τους, προσφέροντας έτοιμες “κατοικίες”!

Μετά από παρουσίαση για τον ερχομό των χελιδονιών και τις δυσκολίες που αντιμετωπίσουν στο ταξίδι τους αλλά και στην κατασκευή των φωλιών τους σε μεγάλες πόλεις, τα παιδιά υποδέχτηκαν την Άνοιξη με χορό και τραγούδια, συνοδεία του Συλλόγου «το Κάστρο». Στη συνέχεια με τη βοήθεια του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, των δασκάλων τους και του εκπροσώπου της Ορνιθολογικής Εταιρείας ακολούθησαν τις οδηγίες και έφτιαξαν φωλιές για χελιδόνια αλλά και χειροτεχνίες με θέμα τα χελιδόνια.