Παπαδοπουλος Super Markets
Αλ. Καχριμάνης – Προσπάθεια να σταθεί σε δύο βάρκες Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 27 Μάρτιος 2014 22:11

650938954.jpgΩς καθαρά αυτοδιοικητική και υπερκομματική επιχειρεί να εμφανίσει την υποψηφιότητά του ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, καλλιεργώντας αυτό το προφίλ μεθοδικά το τελευταίο διάστημα. Από τη μία πλευρά επενδύει σε υποψηφιότητες από άλλους χώρους, δίνοντας μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός. Δεν είναι τυχαίο πως έχει παρουσιάσει στα ΜΜΕ μόνο τις συναντήσεις του με τον Δημήτρη Φίλη και τον Περικλή Βασιλάκη, που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, όταν είναι γνωστό τοις πάσι πως το ψηφοδέλτιό του έχει σχεδόν κλείσει.
Από την άλλη, ο Περιφερειάρχης δεν δείχνει το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερη ζέση για την υπεράσπιση του κυβερνητικού έργου, τουναντίον μάλιστα χτυπά συχνά – πυκνά με δηλώσεις που δεν απέχουν πολύ από αυτές που κάνουν στελέχη της αντιπολίτευσης. Και ενίοτε πιο σκληρές.
Όπως προ ολίγων ημερών για το θέμα του γάλακτος, που εμμέσως πλην σαφώς έβαλε κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και κατ’ επέκταση της κυβέρνησης. «Στο κεντρικό κράτος και στα Υπουργεία έχουν αναπτυχθεί ομάδες εξουσίας, παντός καιρού και πασών των κυβερνήσεων, οι οποίες δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα. Δεν θέλουν να πάει ο τόπος μπροστά. Αυτές τις ομάδες τις έχει πληρώσει ακριβά η χώρα. Είναι αυτοί που δεν βλέπουν τα προβλήματα και δεν ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα της χώρας» υπογράμμισε ο κ. Καχριμάνης.
Κάτι ανάλογο έπραξε και με το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης των Υδροηλεκτρικών Σταθμών Πουρνάρι Ι και ΙΙ στον Άραχθο, εξαπολύοντας ευθείες βολές κατά του ΥΠΕΚΑ, την ηγεσία του οποίου έβαλε ξανά στο στόχαστρό του με αφορμή τα φωτοβολταϊκά.
Πολλοί είναι σε τοπικό επίπεδο που βλέπουν τη μεταστροφή και τον δικαιολογούν λόγω της πίεσης που νιώθει από τον αντιμνημονιακό λόγο της Όλγας Γεροβασίλη. Ωστόσο, διαπιστώνουν πως δε γίνεται να πατάει σε δύο βάρκες, καθώς ούτε τις πολιτικές του καταβολές μπορεί να απαρνηθεί, ούτε να αρνηθεί πως η Νέα Δημοκρατία τον στήριξε με όλες της τις δυνάμεις σε κάθε εκλογική μάχη. Και αν συνεχίσει να το πράττει, μπορεί οι βάρκες να αναποδογυρίσουν και να… βρεθεί στο νερό.
Το ερώτημα είναι αν τα όσα διαπιστώνονται σε τοπικό επίπεδο, αποτελούν και διαπιστώσεις της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας κεντρικά, όπως και των στελεχών της κυβέρνησης. Και, βέβαια, πως τα αντιμετωπίζουν...