Παπαδοπουλος Super Markets
Συμβιβαστική και... πυροσβεστική λύση για το γάλα Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 27 Μάρτιος 2014 15:09

3373532258.jpgΟριστική λύση φαίνεται πως δίνει η Κυβέρνηση, με την έγκριση της Τρόικα, στο θέμα του φρέσκου γάλακτος, που προκαλεί κλυδωνισμούς στο Μαξίμου.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάσης Τσαυτάρης επικοινώνησε με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που αντιδρούν, ώστε να τους αναλύσει την πρότασή του, η οποία μεταξύ άλλων, προβλέπει την άρση του όρου "φρέσκου" στις συσκευασίες του γάλακτος και την δημιουργία δυο κατηγοριών: Παστεριωμένο και υψηλής/υπερυψηλής θερμικής επεξεργασίας.

 

Θετικός σε ό,τι αφορά τα περισσότερα σημεία της συμφωνίας ΥΠΑΑΤ – ΥΠΑΑΝ για το γάλα, που εγκρίθηκε και από τους δανειστές, εμφανίστηκε στο ΑΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, προβαίνοντας παράλληλα σε ορισμένες επισημάνσεις μετά την επισημοποίησή της. Γίνεται αντιληπτό, πως η παρέμβαση αυτή του κ. Τσαυτάρη ήταν "πυροσβεστική", με κύριο γνώμονα την άμβλυνση των αντιδράσεων βουλευτών, μεταξύ των οποίων και του Μιχάλη Κασσή, που απειλούν με καταψήφιση το Πολυνομοσχέδιο. Μένει πλέον να διαπιστωθεί το εάν θα καμφθούν και στην πράξη οι αντιδράσεις των βουλευτών.