Παπαδοπουλος Super Markets
Στην τελική ευθεία για τις πτήσεις υδροπλάνων Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 27 Μάρτιος 2014 11:27

574197975.jpgΣτην τελική ευθεία για την έναρξη πτήσεων με υδροπλάνα βρίσκεται ο Δήμος Ιωαννιτών, μιας και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η δημοσίευση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τις εταιρίες που επιθυμούν να επισκέπτονται την πόλη. Μιλώντας στο vimanews.gr, ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων και  Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Νίκος Γκόλας, υπογράμμισε οτι το ενδιαφέρον υπάρχει και μάλιστα πριν λίγες ημέρες έγινε συνάντηση με μια απο τις δυο εταιρίες που ενδιαφέρονται, όπου τονίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα οφέλη για την πόλη απο την έναρξη των πτήσεων."Μέσα στη σεζόν θα ξεκινήσουν να έρχονται υδροπλάνα" υπογράμμισε ο κ. Γκόλας.

Οι προορισμοί...

Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως ξεκάθαρο ποιοί θα είναι οι προορισμοί των υδροπλάνων απο τα Γιάννενα, ωστόσο με βάση και την προηγούμενη εμπειρία (απο την εταιρία AirSeaLines), το Ιόνιο θα έχει την... τιμητική του. Είναι χαρακτηριστικό πως ο πιο δημοφιλής προορισμός την περίοδο που γίνονταν οι πτήσεις (2004 με 2009) ήταν το νησί των Παξών. Πάντως, τώρα στο τραπέζι έχουν πέσει και άλλα μέρη, μέχρι και το Αγρίνιο ή η Θεσσαλονίκη, όμως "όλα εξαρτώνται απο την κίνηση και το ενδιαφέρον που θα υπάρχει" επεσήμανε ο κ Γκόλας.

Και στο Μέτσοβο;..

Υδροπλάνα, βέβαια, δεν θα έρθουν μόνο στα Γιάννενα, αλλά (κατά πάσα πιθανότητα) θα πάνε και στο Μέτσοβο. Όπως έχει γράψει το vimanews.gr (αναλυτικά εδώ) έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την αδειοδότηση υδατοδρομίου στη Λίμνη των Πηγών Αώου, με το ενδιαφέρον των εταιριών να εστιάζεται, για την ώρα, σε πτήσεις τσάρτερ. Είναι δεδομένο, πάντως, οτι έστω και έτσι η τουριστική κίνηση στο Μέτσοβο αναμένεται να αυξηθεί, ιδίως τους χειμερινούς μήνες.

Τέλος, να σημειωθεί οτι ενδιαφέρον για την αδειοδότηση υδατοδρομίου υπάρχει και απο την Ηγουμενίτσα, ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί στο εξής και απο άλλες περιοχές στα παράλια της Ηπείρου, όπως η Πάργα, με δεδομένο οτι εκεί χτυπά η καρδιά του θερινού τουρισμού στην Ήπειρο.