Παπαδοπουλος Super Markets
Κασσής - Ασημακοπούλου για το γάλα - Video Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 27 Μάρτιος 2014 10:32

Με την ώρα της δοκιμασίας για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή να πλησιάζει, η κυβέρνηση εξακολουθεί να βρίσκεται σε κυκεώνα αντιδράσεων για το γάλα και τα ταξί. Οι «αντάρτες» βουλευτές

επιμένουν ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο εάν δεν αλλάξουν οι ρυθμίσεις για το γάλα, ενώ το ΠΑΣΟΚ αντιδρά στην απόσυρση διατάξεων για τα ταξί, με απόφαση του Κ. Χατζηδάκη, επαναφέροντας το θέμα των μονομερών ενεργειών.
Ενδεικτική της διάστασης απόψεων στην κυβέρνηση είναι τα όσα ειπώθηκαν από τους Γιαννιώτες βουλευτές Μιχάλη Κασσή και Άννα Ασημακοπούλου στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, όπου στο τέλος διασταύρωσαν τα ξίφη τους.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής ξεκαθάρισε: «Καλύτερα αντάρτης, παρά να είμαι τσολιάς, να φορέσω μια φουστανέλα και να παριστάνω τη μαριονέτα. Μας φέρνουν το νομοσχέδιο αύριο και πρέπει να το ψηφίσουμε έως την Κυριακή. Αν δεν αλλάξουν οι ρυθμίσεις δεν θα το ψηφίσω. Να τελειώνουμε». Επιπλέον, επανέλαβε ότι θα του κάνει χάρη ο κ. Βενιζέλος να τον διαγράψει από το ΠΑΣΟΚ.
Απαντώντας, δε, στις βολές ότι οι «αντάρτες» βουλευτές θα ρίξουν την κυβέρνηση για το γάλα, ενώ έχουν περάσει σκληρότερα μέτρα στο παρελθόν και πλέον η χώρα βρίσκεται σε πορεία εξόδου από το μνημονιο, ο Μ.Κασσής δήλωσε: «Θα έχω εγώ ευθύνη για το εάν θα πέσει η κυβέρνηση κι όχι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί που δεν βλέπουν ότι πρέπει να συζητήσουν το ζήτημα για να βρεθεί λύση;»
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της εναλλακτικής πρότασης που έχουν εισηγηθεί οι παραγωγοι και τόνισε ότι δεν φταίει ο παραγωγός αν το γάλα είναι ακριβό στο ράφι, αλλά οι μεσάζοντες, οι γαλακτοβιομηχανίες και τα σούπερ μάρκετ. Παρατήρησε, δε, ότι οι παραγωγοί της Ηπείρου έχουν δώσει το γάλα τους φθηνότερα στις γαλακτοβιομηχανίες και αναρωτήθηκε: «Έχει φτάσει η μείωση στον καταναλωτή;»
Στο θέμα παρενέβη και η Άννα Ασημακοπούλου, η οποία κάλεσε τους βουλευτές της συγκυβέρνησης να αναλάβουν τις ευθύνες τους, προαναγγέλλοντας ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο. «Θέλω η χώρα να πάει μπροστά», σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.