Παπαδοπουλος Super Markets
Σε καθεστώς ομηρίας 70 εκπαιδευτικοί στην Ήπειρο Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 26 Μάρτιος 2014 18:08

4153596681.jpgΕκτός Δημοσίου τέθηκαν συνολικά 70 εκπαιδευτικοί της Τεχνικής Εκπαίδευσης στην Ήπειρο, καθώς έληξε ο χρόνος της διαθεσιμότητας χωρίς να τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις μέσω της κινητικότητας. Τέσσερις εκπαιδευτικοί που μέχρι πρόσφατα υπηρετούσαν σε σχολεία των Ιωαννίνων έχουν διαγραφεί από τις λίστες της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, χωρίς ωστόσο ακόμη να λάβουν κάποιο χαρτί απόλυσης στα χέρια τους, γεγονός που επιτείνει την αγωνία και τους τοποθετεί σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας.
Μία από τις εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζει αυτή την κατάσταση, μίλησε για εμπαιγμό, καθώς κανείς δεν τους ενημερώνει υπεύθυνα για την τύχη τους, ενώ έκανε λόγο για εμπαιγμό, κοροϊδία και παιχνίδια με την αξιοπρέπεια και τις ανθρώπινες ζωές απλά και μόνο για να τηρηθεί μια μνημονιακή υποχρέωση.
Για μαύρες ημέρες στην παιδεία μίλησε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Αλεξάνδρα Μαντζούτσου και τόνισε πως πρέπει να υπάρξει αντίδραση όχι μόνο από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και από τους γονείς, καθώς οι αλλαγές στα σχολεία θα επηρεάσουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
Τα θέματα της διαθεσιμότητας, των απολύσεων και της αξιολόγησης αναμένεται να είναι αυτά που θα κυριαρχήσουν στο τριήμερο πανεκπαιδευτικό συνεδρίο για το Νέο Λύκειο και την Επαγγελματική Εκπαίδευση, που διοργανώνει στα Γιάννενα η ΟΛΜΕ από αύριο Πέμπτη το απόγευμα έως και το Σάββατο.
Στο συνέδριο, αλλά και σε παράλληλες δράσεις, αναφέρθηκαν τα μέλη της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Στέφανος Μιχάλης και Κωνσταντίνος Γκανιάτσας, καλώντας παράλληλα τους εκπαιδευτικούς και όχι μόνο στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης το Σάββατο στις 12.30 το μεσημέρι.