Παπαδοπουλος Super Markets
Δίαυλος συνεργασίας μεταξύ «Χατζηκώστα» και Νοσοκομείου Αργυροκάστρου Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 26 Μάρτιος 2014 14:45

1690590318.jpgΤους δεσμούς συνεργασίας μεταξύ των νοσοκομείων Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» και Αργυροκάστρου θέλει να ενισχύσει ο νέος διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος των Ιωαννίνων

Λάμπρος Γεωργόπουλος και ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Αλβανού Πρόξενου στα Γιάννινα Ανδρέα Κάσσο, επισκέφθηκε τη Δευτέρα το νοσοκομείο του Αργυροκάστρου.
Με γενικότερο άξονα την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας,  η επίσκεψη είχε πολλαπλούς σκοπούς μεταξύ των οποίων η γνωριμία των διοικήσεων, η ανταλλαγή εμπειριών, η ολοκλήρωση ενός προγράμματος Interreg μεταξύ των δυο νοσοκομείων (βρίσκεται σε εξέλιξη), η ενημέρωση για τον υφιστάμενο χάρτη υγείας της γείτονας χώρας καθώς έχει άμεση επιρροή στη νοσολογική κατάσταση της περιοχής μας και η διερεύνηση πιθανών συνεργασιών σε τομείς όπως η εκπαίδευση, τα διασυνοριακά προγράμματα, η τηλεϊατρική, η αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων, η τεχνολογική υποδομή και άλλα.
Τον Διοικητή υποδέχθηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αργυροκάστρου κ. Mamani, ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου, ξενάγηση στους χώρους από το Διοικητή μαζί με τους Διευθυντές των τριών υπηρεσιών και στη συνέχεια συζήτηση μεταξύ των δυο Διοικητών.
Κατά τη διάρκεια της ανοιχτής ομιλίας, το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» τιμήθηκε από τους ανθρώπους του Νοσοκομείου Αργυροκάστρου με την απονομή πλακέτας για την πολυετή προσφορά του στον πληθυσμό της εκεί περιοχής.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 90,1 και στη Βίλιαν Στασινού, ο κ. Γεωργόπουλος σημείωσε πως υπάρχουν εισαγόμενες νόσοι απο την Αλβανία, μιας και πολλοί κάτοικοι της γειτονικής χώρας έρχονται για περίθαλψη στα Γιάννενα, ενώ υπογράμμισε πως στο άμεσο μέλλον θα γίνει συνάντηση με όλους τους διοικητές των Νοσοκομείων της Ηπείρου, ώστε να αναπτυχθεί μια γενικότερη συνεργασία της περιοχής μας με τη γειτονική χώρα σε θέματα υγείας, τηλε-εκπαίδευσης, επιμορφωτικών σεμιναρίων κ.α.