Παπαδοπουλος Super Markets
Μετρημένα λόγια, μετά από πανηγυρικούς και πριν την κρίση Εκτύπωση E-mail
Σύνταξη: Αγγελική Καλαμπόκα   
Δευτέρα, 29 Φεβρουάριος 2016 23:19

661117604.jpgΧαμηλούς τόνους, μετά από πανηγυρικούς διάρκειας μηνών, υιοθέτησε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, στις πρώτες δηλώσεις του μετά την αποτυχία, με την οποία στέφθηκε το εγχείρημα της ανάδειξης των Ιωαννίνων σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα.
Στάθηκε δηλαδή σε αυτά που κερδήθηκαν, όπως οι συνεργασίες με φορείς σαν τη Μητρόπολη, το Πανεπιστήμιο, και εξέφρασε την πικρία του ως προς τα κριτήρια κατά τα οποία επιλέχθηκαν οι πόλεις που εν τέλει προκρίθηκαν.
Η αποδοχή της ήττας του, αλλά και της κρίσης με την οποία θα έρθει σύντομα αντιμέτωπος, μπορούν να θεωρηθούν ως μια στάση συνετής και αξιοπρεπούς μετριοπάθειας. Μιας μετριοπάθειας που εξέλειπε όμως μέχρι και την τελευταία στιγμή καθώς εμφανιζόταν σίγουρος για τη νίκη, καλλιεργώντας αντίστοιχο αίσθημα και στους πολίτες.
Κι οι τελευταίοι είναι οι αυστηρότεροι κριτές όλων. Οι έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης είναι σαφώς αναμενόμενες και δυνάμει διαχειρίσιμες. Η αρνητική στάση χιλιάδων πολιτών όμως που όσο ένθερμα μπορούν να υποστηρίξουν κάτι, με το ίδιο μένος μπορούν να το μισήσουν όταν αυτό αποδειχθεί τίποτα παραπάνω από καπνός;
Αν αποκτήθηκαν μερικοί σύμμαχοι, τότε χάθηκαν πολλοί περισσότεροι.