Παπαδοπουλος Super Markets
Πίσω από κάθε εργαζόμενο υπάρχει μια ζωή Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 10 Φεβρουάριος 2016 22:12

1268747685.jpgΠριν λίγες μέρες το υποκατάστημα GOODY’S  στην πόλη μας έκλεισε αιφνιδίως με αποτέλεσμα να μείνουν στον δρόμο οι εργαζόμενοι διεκδικώντας τα δεδουλευμένα μηνών και τις αποζημιώσεις.

Η υπεύθυνη επιχείρηση που είχε το franchise κατάστημα οφείλει να καταβάλλει τα προβλεπόμενα σύμφωνα με το εργατικό δίκαιο. Είναι θεμελιώδες δικαίωμα των εργαζομένων να λάβουν αυτά που δικαιούνται, αλλιώς δεν θα πρέπει να μιλάμε για μια ευνομούμενη πολιτεία.
Εξάλλου πίσω από κάθε εργαζόμενο υπάρχει και μια ζωή ή και περισσότερες, όταν έχει  οικογένεια. Πως είναι δυνατόν με τόση ευκολία να μένουν στον δρόμο τόσοι συμπολίτες μας;  Aν μια επιχείρηση είναι μη κερδοφόρα θα οδηγηθεί σε απολύσεις των εργαζομένων αλλά κάνοντας τα στοιχειώδη και τα νόμιμα….δίνοντας τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις. Αυτά για κάποιους είναι «δεδομένα» αλλά για πολλούς συμπολίτες μας στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι. Με πρόσχημα την οικονομική κρίση έχουμε γυρίσει στα σκοτεινά χρόνια του εργατικού μεσαίωνα και έχουμε βάλει στην άκρη τον παράγοντα «άνθρωπο». Πολλοί αδιαφορούν για την απώλεια θέσεων εργασίας των συμπολιτών μας αλλά ξεχνούν πως αύριο μπορεί να έρθουν και εκείνοι στην ίδια θέση. Ας μην ξεχνούμε πως πίσω από κάθε εργαζόμενο υπάρχει και μια ζωή και η κοινωνία πρέπει να σταθεί αλληλέγγυα σε όσες και σε όσους χάνουν την εργασία τους, γιατί από την πολιτεία δεν μπορεί να προσμένει πλέον κανείς και πολλά.
Άποψη του Αλέξανδρου Καταγή, μέλους του κόμματος ΠΡΑΣΙΝΟΙ- Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία και συντονιστής νεολαίας