Παπαδοπουλος Super Markets
Ζήτημα βιωσιμότητας για τα Επιμελητήρια Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 24 Μάρτιος 2014 17:53

1800283291.jpgΕκστρατεία για να μην τεθεί σε ισχύ ο νόμος που προβλέπει την άρση της υποχρεωτικότητας εγγραφής των επιχειρήσεων στα μητρώα των Επιμελητηρίων, έχουν ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα οι διοικούσες επιτροπές όλων των Επιμελητηρίων της χώρας.
Σε ανάλογη διαδικασία βρίσκεται και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων με τη διοικούσα επιτροπή του να έχει ήδη συναντηθεί με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή και να ακολουθούν συναντήσεις με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ασημακοπούλου και Σταύρο Καλογιάννη, προκειμένου να συγκεντρωθούν οι απαιτούμενες υπογραφές και να κατατεθεί τροπολογία για τη μη ισχύ της διάταξης.
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου, το ζήτημα δεν είναι αποκλειστικά οικονομικό, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι, αλλά θα οδηγήσει στη μετατροπή των Επιμελητηρίων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, κάτι που θα σημάνει απώλεια περιουσιακών στοιχείων, ένταξη του προσωπικού σε διαδικασία κινητικότητας και ένα μεγάλο πλήγμα για την επιχειρηματικότητα εν γένει.
«Πρόκειται για ένα πείραμα που εφαρμόστηκε και αλλού στην Ευρώπη, όπως στην Ισπανία, πλην όμως μετά από δύο χρόνια εφαρμογής και πλήρους αποτυχίας επέστρεψε το προηγούμενο μοντέλο», τόνισε ο κ. Δημητρίου.
Ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα της συνάντησης προ ημερών με τον Περιφερειακό Διευθυντή του ΟΑΕΔ, με τον οποίο συζητήθηκαν τα προγράμματα απασχόλησης, αλλά και οι δυνατότητες στήριξης των παραδοσιακών επαγγελμάτων και των νέων επιχειρηματιών. Δήλωσε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση και το ζήτημα είναι να υπάρξει πλέον και ουσιαστικό αποτέλεσμα.