Παπαδοπουλος Super Markets
Πάνω απο 10 εκ. ευρώ για στοχευμένες δράσεις στην Ήπειρο Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 24 Μάρτιος 2014 17:13

2164489297.jpgΠάνω απο 10 εκ. ευρώ έχουν εξασφαλιστεί μέσω προγραμμάτων για στοχευμένες δράσεις απο την Περιφέρεια Ηπείρου. Αυτό ανέφερε σήμερα, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, η Αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη. "Υπάρχει σαφής σχεδιασμός, στοχευμένες δράσεις με μετρήσιμα αποτελέσματα μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων", συμπλήρωσε.

Οι αποφάσεις

Στο μεταξύ, αποφάσεις για τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με Δήμους και φορείς της Ηπείρου έλαβε η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας στη συνεδρίασή της. Μέσω αυτών προβλέπεται η αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο περιοχών των Δήμων Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας, η αποκατάσταση της λειτουργικότητας αντλιοστασίων ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ και η επισκευή - διαμόρφωση των κτιριακών εγκαταστάσεων της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών. Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή ενέκρινε τη σύναψη Προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΕ- Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ με διακριτικό τίτλο «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» για την υλοποίηση των έργων:

  • «Βελτίωση της διακυβέρνησης, διαχείρισης και βιωσιμότητας αγροτικών και παράκτιων προστατευόμενων περιοχών και συνεισφορά στην εφαρμογή των προβλέψεων του Natura 2000 σε Ιταλία και Ελλάδα» “Improving governance, management and sustainability of rural and coastal protected areas and contributing to the implementation of the Natura 2000 provisions in IT and GR” (κατά πλειοψηφία)
  • «Αξιοποίηση Παραδοσιακών Διατροφικών Προϊόντων για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία των Ιταλικών και Ελληνικών ΜμΕ» “Valorization of Traditional Food Products for Competiveness and Innovation of Italian and Greek SMEs” και ακρωνύμιο FOODING του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013» (κατά πλειοψηφία)΅.

Επίσης, ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου , του Δήμου Ιωαννιτών  και του ΔΗ.ΚΕ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων για το έτος 2014, μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη/ Γενική Γραμματεία πολιτικής Προστασίας/ Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος., για την υλοποίηση του έργου «Επισκευή –Συντήρηση –Διαμόρφωση κτιριακών Εγκαταστάσεων Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (Δ.Π.Υ.) Ιωαννίνων και 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού (Π.Σ.) Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Μετσόβου για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή στεγάστρου αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο Μετσόβου (Προμήθεια Υλικών)», προϋπολογισμού 64.000 ευρώ.