Παπαδοπουλος Super Markets
ΑΝΤ. ΜΠΕΖΑΣ: Η μεταρρύθμιση στην υγεία θα πετύχει... Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 05 Φεβρουάριος 2014 16:55

3637503447.jpgΒέβαιος, οτι η νέα μεταρρύθμιση στην υγεία εχει τις προϋποθέσεις να πετύχει το όραμα της καθολικής προσβασης στην πρωτοβάθμια φροντίδα όλων των πολιτών εμφανίστηκε στην εκπομπή του ΒΗΜΑ 90,1 και στη Βίλιαν Στασινού, ο υφυπουργός Υγείας και βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν.Δ. Αντώνης Μπέζας.

Μιλώντας αναλυτικά για το Νομοσχέδιο, το οποίο απο σήμερα το πρωί συζητείται στη Βουλή, ο κ. Μπέζας το χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική μεταρρύθμιση, καθώς φέρνει νέα ειωθότα στο σύστημα υγείας και "προβλέπει την πρόσβαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα όλων των ατόμων ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, ακόμη και ανασφάλιστων".

Οι κραδασμοί...

Για τη διαδικασία της ψηφοφορίας δεν εκτιμά οτι θα υπάρξουν κραδασμοί, μιας και "προχωράμε σε μια μεταρρύθμιση που την έχιε ανάγκη το σύστημα υγείας". Σε ό, τι αφορά το πλαφόν στη συνταγογράφηση, εξήγησε πως έχουν εισαχθεί ορισμένες εξαιρέσεις σε αυτό, όπως για παράδειγμα τα εμβόλια, τα φάρμακα των χρονίως πασχόντων κ.α., ενώ για όσους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ δεν θελήσουν να περάσουν στο νέο καθεστώς της πλήρους απασχόλησης με τον οργανισμό, προβλέπεται να υπογράφουν μια ειδική σύμβαση ως ιδιώτες γιατροί.

Για το σεισμό...

Τέλος, ο Θεσπρωτός πολιτικός επισκέφθηκε πρόσφατα την σεισμόπληκτη Κεφαλονιά, μαζί με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και μιλώντας στον ΒΗΜΑ 90,1 επεσήμανε πως "γνώμη μου, σαν πολιτικός μηχανικός και όχι σαν ειδικός, είναι οτι δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία στη δική μας περιοχή, καθώς δεν έχει σχέση το εκεί ρήγμα με την Ήπειρο και τα παράλιά της".