Παπαδοπουλος Super Markets
Ανέδειξαν το "παλατάκι των Ιωαννίνων" και βραβεύτηκαν Εκτύπωση E-mail
Σύνταξη: Αποστόλης Τζελέτας   
Παρασκευή, 04 Δεκέμβριος 2015 14:44

1022850523.jpgΤο πρώτο μεγάλο βραβείο κέρδισε το 7ο Λύκειο Ιωαννίνων στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Η ιστορία του σχολείου μου». Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, με το βραβείο στο 7ο Λύκειο να απονέμει ο υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθηγητής Θεοδόσης Πελεγρίνης.
Η βράβευση αφορούσε  το project «Το Παλατάκι των Ιωαννίνων» που παρουσίασε ομάδα μαθητών με τις οδηγίες των καθηγητών πληροφορικής του Λυκείου, μετά από μια έρευνα, με συνεντεύξεις και μαρτυρίες, σε σχέση για την αρχιτεκτονική και την ιστορία ενός κτηρίου που πριν χρησιμοποιηθεί σαν σχολείο, λειτούργησε ως κατοικία των Τούρκων διοικητών, αγγλικό προξενείο και Εμπορική Σχολή.
Σήμερα, στο χώρο του 7ου Λυκείου, οργανώθηκε μία μικρή τελετή βράβευσης των μαθητών και των εκπαιδευτικών, στην οποία έδωσαν το παρών ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Παντελής Κολόκας, η Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βούλα Τσίλη, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ντίνα Μπακόλα, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και η Πρόεδρος Αποφοίτων Εμπορικής Σχολής Φαίδρα Βαζαλούκα.
Η πρωτοβουλία της τελετής ανήκε στον Διευθυντή του Λυκείου Γιάννη Ντούρο, που ζήτησε τον φωτισμό και την ανάδειξη της αίγλης αυτού του ιστορικού κτηρίου. Στην υλοποίηση του project αναφέρθηκαν ο υπεύθυνος καθηγητής Μιχάλης Τσίγκας και κάποιοι από τους μαθητές που συμμετείχαν στις τέσσερις ομάδες εργασίας.