Παπαδοπουλος Super Markets
Και παπάς και ζευγάς Εκτύπωση E-mail
Blogάροντας
Τρίτη, 10 Νοέμβριος 2015 22:37

1371429157.jpgΜια μέρα που ο Κολοκοτρώνης είχε ορίσει σύναξη για να ορίσει καρτέρι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν ότι θα περνούσαν από ένα χωριό Αρβανίτες,

ένα από τα παλικάρια του αργούσε να έρθει. Κι αυτός ήταν ένας παπάς που είχε παρατήσει τα τελετουργικά του καθήκοντα και είχε αφιερωθεί στον άγιο αγώνα της απελευθέρωσης της πατρίδας του από τους άπιστους εχθρούς.
Εκεί που ήταν έτοιμος να δώσει εντολή στο ασκέρι να ξεκινήσει, φάνηκε από μακριά να έρχεται τρέχοντας ο παπα-Λευτέρης. Σε ερώτηση του Γέρου του Μοριά γιατί άργησε, αυτός απάντησε πως καθώς περνούσε από το χωριό, είδε τη χήρα του κακομοίρη του Θανάση που σκοτώθηκε, να προσπαθεί να ζευγαρώσει το χωραφάκι της, αλλά της ήταν αδύνατο. «Τότε τη λυπήθηκα και κάθισα να τη βοηθήσω», είπε.
«Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς θα είσαι», του είπε τότε ο Κολοκοτρώνης κι έδωσε εντολή να ξεκινήσουν.
Προφανώς αυτή την ιστορία δεν την ξέρει ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή» Λάζαρος Νάτσης και πήρε την απόφαση να είναι και παπάς (επικεφαλής της παράταξης) και ζευγάς (ειδικός συνεργάτης του Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας Δημήτρη Βίτσα). Όπως ανακοίνωσε στον Βλάση Ντόκα και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ITV, δεν έχει σκοπό να εγκαταλείψει την παράταξη με την οποία εξελέγη και θα παραμείνει αρχηγός της. Θα εργάζεται στην Αθήνα, όπου ήδη έχει εγκατασταθεί και θα προσπαθήσει να ταξιδεύει στα Γιάννενα για να δίνει το παρών στα δημοτικά συμβούλια. Βέβαια, δεν ανέλαβε και απόλυτη δέσμευση, όχι γιατί δε γνωρίζει αν θα έχει το χρόνο, αλλά γιατί υπάρχουν και οικονομικά ζητήματα. Ούτε λίγο ούτε πολύ εννόησε πως δε μπορεί να κάνει το ταξίδι συχνά, γιατί δε θα του φτάνουν τα λιγότερα από 1500 ευρώ που θα είναι ο μισθός του ως επιστημονικός συνεργάτης.
Αντίθετα, η δημοτική σύμβουλος της ίδιας παράταξης Σεβαστή Μπακαλούμη έκρινε  - κατά τον κ. Νάτση πάντα – πως δε μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και ετοιμάζεται να υποβάλει την παραίτησή της. «Υπάρχουν άξια στελέχη να την αντικαταστήσουν», είπε ο κ. Νάτσης.
Προφανώς! Ουδείς αναντικατάστατος. Άξια στελέχη προς αντικατάσταση όλων των υπολοίπων υπάρχουν. Άξιοι να αντικαταστήσουν τον ίδιο δε θεωρεί πως υπάρχουν και γι’ αυτό αναγκάζεται α παραμείνει επικεφαλής και να υποβάλλεται σε οικονομικές θυσίες να ταξιδεύει στα Γιάννενα…