Παπαδοπουλος Super Markets
Οφείλουν να παραιτηθούν Εκτύπωση E-mail
Blogάροντας
Τετάρτη, 21 Οκτώβριος 2015 21:33

1371429157.jpgΗ επιλογή του Χρήστου Μαντά να διεκδικήσει και να πετύχει την εκλογή του στη Βουλή των Ελλήνων όντας επικεφαλής της δημοτικής

παράταξης «3 Κλικ Αριστερά» είχε σχολιαστεί ποικιλοτρόπως. Κυρίως όταν έγινε γνωστό πως δε μπορούσε να επιλέξει το δρόμο της παραίτησης, λόγω του ότι η θέση θα έμενε κενή, καθώς από κάποια περίεργη πρόβλεψη του νομοθέτη όταν σχεδίαζε τον «Καλλικράτη» δεν υπήρχε η δυνατότητα αντικατάστασής του. Για αρκετό διάστημα ο κ. Μαντάς προσπάθησε να κρατήσει δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη, αλλά δεν τα κατάφερε. Και προκειμένου να πέσουν και τα δύο και να σπάσουν, από ένα σημείο και μετά εγκατέλειψε σχεδόν ολοκληρωτικά την ενασχόλησή του με τα του Δήμου.
Τα παθήματα είναι για να γίνονται μαθήματα, λέει ο λαός. Ωστόσο, στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν μια περίεργη εμμονή με τους τίτλους, τις καρέκλες και τις πολλαπλές ενασχολήσεις. Και στην περιοχή μας έχουμε δύο παραδείγματα. Από τη μία η Όλγα Γεροβασίλη, την οποία έχουμε ξεχάσει από πότε έχουμε να τη δούμε στο περιφερειακό συμβούλιο να ασκεί τα καθήκοντά της ως επικεφαλής της «Ήπειρος Ανατροπής» πολύ πριν ακόμη αναλάβει καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου. Και από την άλλη ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή» Λάζαρος Νάτσης, που αν και φέρεται να αναλαμβάνει καθήκοντα ειδικού συμβούλου του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, δε δείχνει διατεθειμένος να εγκαταλείψει την καρέκλα του δημοτικού συμβούλου.
Σε καμία περίπτωση δε λέμε πως κακώς έπραξαν που επέλεξαν άλλο δρόμο. Ειδικά η Όλγα Γεροβασίλη που από την αρχή είχε δείξει απροθυμία να ηγηθεί της περιφερειακής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας επιλέξει την κεντρική πολιτική σκηνή. Αλλά και για τον Λάζαρο Νάτση δε μπαίνουμε στη διαδικασία να κρίνουμε την επιλογή του, που μπορεί σε ένα βαθμό να μην υπαγορεύεται μόνο από πολιτικές ή  προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και από βιοποριστικά κριτήρια.
Ωστόσο, επιμένοντας να κρατούν θέσεις που εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον να υπηρετήσουν, αφενός δείχνουν μια πρωτοφανή περιφρόνηση απέναντι στην λαϊκή εντολή, αφετέρου απαξιώνουν τον χώρο της αυτοδιοίκησης.  Από τη στιγμή που οι ίδιοι δε μπορούν ή δε θέλουν ή οι καταστάσεις τους αναγκάζουν να μη μπορούν να είναι συνεπείς με τα καθήκοντά τους στα όργανα της αυτοδιοίκησης, το ελάχιστο που έχουν να κάνουν, είναι να παραιτηθούν και κάποιοι άλλοι να έρθουν στις θέσεις τους. Οι οποίοι να μπορούν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους εκπροσωπώντας τους πολίτες.
Δε θα χαθεί ο κόσμος αν στο βιογραφικό τους έχουν μια λιγότερη ιδιότητα.