Παπαδοπουλος Super Markets
Στην παρουσίαση του Erasmus+ η Άννα Ασημακοπούλου Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 05 Φεβρουάριος 2014 14:27

2429860275.jpgΣε ενημερωτική εκδήλωση για το νέο πρόγραμμα Erasmus+ συμμετείχε η Βουλευτής Ιωαννίνων και Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ασημακοπούλου.

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, οργάνωσε το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, ως Εθνική Μονάδα Διαχείρισης του προγράμματος.
Στελέχη του ΙΚΥ παρουσίασαν αναλυτικά τις ευκαιρίες που προσφέρει το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης (LLP) (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius, Grundtvig), το Πρόγραμμα «Νεολαία σε Δράση» και πέντε ακόμα προγράμματα διεθνούς συνεργασίας (Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink και τα προγράμματα συνεργασίας με τις βιομηχανικές χώρες) σε μαθητές, σχολεία, φοιτητές, εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και επιχειρήσεις.
Μετά την ενημερωτική συνάντηση η κα Ασημακοπούλου δήλωσε πως: «Τα εν λόγω προγράμματα αποτελούν σημαντικά εργαλεία για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και ο Νομός Ιωαννίνων μπορεί και πρέπει να τα εκμεταλλευτεί στο έπακρο».
Με το πέρας της εκδήλωσης, η Πρόεδρος του ΙΚΥ Έφη Μπάσδρα δεσμεύτηκε για την οργάνωση αντίστοιχης παρουσίασης στα Ιωάννινα στο άμεσο μέλλον.