Παπαδοπουλος Super Markets
Εν όψει κοινού ανακοινωθέντος για το Κυπριακό Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 05 Φεβρουάριος 2014 12:54

77304786.jpgΤην εκτίμηση ότι η ελληνοκυπριακή και η τουρκοκυπριακή πλευρά βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, που θα επιτρέψει την έναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.


Με ανακοίνωσή του στον κρατικό σταθμό ΡΙΚ, ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι το ανακοινωθέν δε θα ξεπερνά τη μία σελίδα, ενώ υπενήχθη ότι στις προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας συνέβαλε και η αμερικανική διπλωματία.
Παράλληλα τόνισε ότι η διορθωτική δήλωση των Ηνωμένων Εθνών για τις αναφορές στο κυπριακό του γγ Μπαν Γκι-Μούν δεν ικανοποιεί τη Λευκωσία. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παραπληροφόρησης του γενικού γραμματέα, παραπέμποντας στη δήλωση του ειδικού συμβούλου του, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι οι συνομιλίες διεκόπησαν λόγω εκλογών.
Τέλος, αναφέρθηκε και στις τουρκικές προκλήσεις και επισήμανε πως, αν συνεχισθούν, δεν αποκλείεται να κατατεθεί πρόταση στα Ηνωμένα Έθνη για οριοθέτηση της ΑΟΖ για ολόκληρη την Κύπρο.
Ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών  συνέστησε αυτοσυγκράτηση, αφού όπως είπε, οι δύο πλευρές είχαν βρεθεί ξανά κοντά σε συμφωνία, χωρίς όμως κατάληξη.