Παπαδοπουλος Super Markets
Πρόστιμα...για φόρους που έχουν πληρωθεί! Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 05 Φεβρουάριος 2014 12:24

2975083680.jpgΠροβλήματα εμφανίζει για μια ακόμη φορά το σύστημα Taxisnet προκαλώντας σύγχυση και ταλαιπωρία σε πολλούς φορολογούμενους που αδυνατούν να εκδώσουν πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας, ενώ έχουν πληρώσει εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.


Τα φαινόμενα αυτά έχουν θορυβήσει τους φορολογούμενους οι οποίοι ανησυχούν για τυχόν επιβολή προσαυξήσεων επί των οφειλών τους που φαίνονται μη εξοφλημένες, αλλά και για ενδεχόμενη απώλεια ρύθμισης οφειλών, καθώς αν δεν πληρωθεί μια δόση εμπρόθεσμα βγαίνουν εκτός ρύθμισης, ενώ πολλοί κινδυνεύουν με πρόστιμο ή ακόμη και με κατασχέσεις στο μισθό ή τη σύνταξή τους.

Το πρόβλημα βρίσκεται στις τεχνικές διαδικασίες μετάβασης από το παλαιό στο νέο σύστημα Taxis και εκδηλώνεται με αδυναμία του συστήματος να καταχωρίσει πληρωμές φόρων που έγιναν στην ώρα τους.
Πάντως, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης ξεκαθαρίζει ότι το πρόβλημα είναι τεχνικού χαρακτήρα και θα διευθετηθεί τις επόμενες ημέρες.
Ωστόσο, όσοι έχουν εξοφλήσει τους φόρους τους και εμφανίζεται στην προσωπική τους σελίδα στο Τaxis ότι εξακολουθούν να χρωστούν, θα πρέπει να απευθύνονται στις αρμόδιες ΔΟΥ.