Παπαδοπουλος Super Markets
Κατ' αρχήν συμφωνία για τη νέα ΕΓΣΣΕ Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 15 Μάρτιος 2014 09:08

2754820167.jpgΘετικές είναι οι ενδείξεις για την υπογραφή νέας εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας μετά την πρώτη συνάντηση της ΓΣΕΕ με τους εργοδότες. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα διατήρησης των θεσμικών κεκτημένων της γενικής συλλογικής σύμβασης (13ος-14ος μισθός, τριετίες, επίδομα γάμου κτλ) και εξέφρασαν την προθυμία τους να καταλήξουν σε συμφωνία για την υπογραφή νέας ΕΓΣΣΕ, κατηγορώντας απο κοινού την τρόικα για απαράδεκτες απαιτήσεις και απόπειρα νέας βίαιης παρέμβασης στα εργασιακά.

>Την εκτίμηση, απο την πλευρά του, πως μία ισχυρή Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση δίνει αξία και οντότητα στους κοινωνικούς εταίρους, έκανε ο γγ του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γιώργος Βερνίκος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η νέα σύμβαση θα πρέπει να διαμορφωθεί και υπό το πρίσμα της ραγδαίας ανάπτυξης που αναμένεται να έχει ο τομέας του τουρισμού. Ο κ. Βερνίκος τόνισε τη σημασία που έχουν η επαγγελματική κατάρτιση και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων και μπορεί να οδηγήσουν στη δημιουργία «ενός νέου κοινωνικού προϊόντος».

>Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, αναφέρθηκε στο θέμα της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες και πρότεινε ποσοστό από τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών να επιστραφεί ανταποδοτικά στις κατώτατες αμοιβές.

>Την ανάγκη αναπροσαρμογής των αμοιβών υποστήριξε και ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργος Καβαθάς, ο οποίος έκανε λόγο για «αποτυχία της οικονομικής πολιτικής» και ανέφερε ότι «οι μειώσεις των μισθών αντί να δημιουργήσουν ανάχωμα στην ανεργία οδήγησαν σε χιλιάδες "λουκέτα" των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες