Παπαδοπουλος Super Markets
Με χειροπέδες έφτασε στην Αθήνα ο Άγγελος Φιλιππίδης Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 05 Φεβρουάριος 2014 11:46

2120841428.jpgΑπελάθηκε από την Τουρκία ο πρώην διοικητής του Τ. Τ. και επέστρεψε στην Αθήνα σήμερα στις 9 το πρωί, μετά από συμφωνία του Υπουργείου Εξωτερικών και των τουρκικών αρχών.

Ο κ. Φιλιππίδης έφτασε στην Ελλάδα, συνοδεία δύο αστυνομικών και μετά την προσγείωση του αεροσκάφους συνελήφθη από αστυνομικούς βάσει του εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε εις βάρος του, μεταφέρθηκε με χειροπέδες στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ο Α. Φιλιππίδης βρισκόταν ως αργά χθες τη νύχτα στο τμήμα αλλοδαπών της Κωνσταντινούπολης. Εναντίον του είχε ενεργοποιηθεί και δεύτερο ένταλμα σύλληψης και οι τουρκικές αρχές προχώρησαν αυτή τη φορά στην απέλασή του. Έτσι ο Α. Φιλιππίδης ήταν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας ήταν υπό διακριτική παρακολούθηση και ουσιαστικά μπήκε στην πρώτη πτήση από την Κωνσταντινούπολή για την Αθήνα καθώς έπρεπε να εγκαταλείψει άμεσα την Τουρκία. Ο ίδιος δήλωσε ότι επέστρεψε οικειοθελώς και άμεσα, όπως είχε υποσχεθεί.


Η έρευνα

Εις βάρος του κ. Φιλιππίδη είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση του ΤΤ -υπόθεση που προκάλεσε ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ.

Βάση για τα συνολικά επτά εντάλματα σύλληψης και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος για 25 άτομα αποτέλεσε το πόρισμα-καταπέλτης της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς κυρίας Πόπης Παπανδρέου.

Η εισαγγελέας καταλογίζει στους κατηγορουμένους ότι έδωσαν το πράσινο φως για υπέρογκα δάνεια σε επιχειρηματίες χωρίς εγγυήσεις, τα οποία εκείνοι με τη σειρά τους χρησιμοποίησαν για τη δημιουργία προσωπικού πλουτισμού και όχι για την ενίσχυση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.