Παπαδοπουλος Super Markets
Στ. Σκοπούλης - Περιχαρακώσεις εμπόδισαν τη συμπόρευση της Αριστεράς Εκτύπωση E-mail
Σύνταξη: Αποστόλης Τζελέτας   
Παρασκευή, 14 Μάρτιος 2014 13:45

4287344199.jpg

Για μικροκομματικές σκοπιμότητες και περιχαρακώσεις που για μια ακόμη φορά οδήγησαν σε ναυάγιο των ελπίδων και προσδοκιών για προεκλογική συμπόρευση όλων των δυνάμεων

της αριστεράς, έκανε λόγο ο επικεφαλής της «Δημοτικής Ριζοσπαστικής Αριστερής Συσπείρωσης» Στέφανος Σκοπούλης, ανακοινώνοντας σήμερα και επίσημα την αυτόνομη κάθοδο της παράταξης στο Δήμο Ιωαννιτών.
Ο κ. Σκοπούλης απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα στη γενική συνέλευση της Δευτέρας, στις 6.30 το απόγευμα, στο «Πολυθέαμα», στη διάρκεια της οποίας θα συναποφασιστεί το πολιτικό πλαίσιο, και θα αναδειχθούν ο υποψήφιος Δήμαρχος και ο πρώτος πυρήνας των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι δηλώσεις του κ. Σκοπούλη για τους λόγους που δεν προχώρησε η ενωτική πρόταση που απηύθυνε η ΔΡΑΣΥ στις άλλες δημοτικές παρατάξεις της Αριστεράς, αλλά και τα αίτια της διάσπασης που οδήγησαν στη δημιουργία μιας ακόμη παράταξης, της «Αριστερής Παρέμβασης στα Γιάννενα για την Ανατροπή».
«Η Λαϊκή Συσπείρωση προχώρησε σε μία άδικη επίθεση σε βάρος της ΔΡΑΣΥ και του επικεφαλής της, με το κείμενο να υπογράφεται μάλιστα από τον δημοτικό της σύμβουλο που γνώριζε τη στάση μας στο δημοτικό συμβούλιο», ανέφερε ο κ. Σκοπούλης, ενώ ακόμη πιο σκληρός ήταν σε σχέση με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή», σημειώνοντας πως στην πράξη τορπίλισε την ενότητα καταργώντας κάθε έννοια ισότιμης συμμετοχής. «Η στάση της αυτή σηματοδοτεί ένα ύφος πολιτικής αλαζονείας μιας ανερχόμενης πολιτικής δύναμης», είπε μεταξύ άλλων.
Τέλος, σε σχέση με τη διάσπαση της παράταξης, ανέφερε πως ορισμένες δυνάμεις με πολιτική αναφορά στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ και το ΣΕΚ, απαίτησαν να σταματήσει κάθε διαδικασία διαλόγου αναιρώντας τη φιλοσοφία της ΔΡΑΣΥ.