Παπαδοπουλος Super Markets
Ο. Τσουμάνη - Όχι στον τεμαχισμό της ΔΕΗ Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 13 Μάρτιος 2014 10:32

3040087508.jpgΤην ευθεία αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίηση των δικτύων μεταφοράς και στον τεμαχισμό του ομίλου της ΔΕΗ ΑΕ εκφράζει η υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Όλυ Τσουμάνη, αναφερόμενη και στο σχέδιο πώλησης των υδροηλεκτρικών έργων Πουρνάρι Ι και Πουρνάρι ΙΙ.
«Η περίφημη απελευθέρωση δεν έφερε την πολυδιαφημιζόμενη μείωση των τιμών της Ενέργειας ούτε πρόκειται βεβαίως να τη φέρει. Αυτό, άλλωστε, το δείχνει και η διεθνής εμπειρία. Η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ τα προηγούμενα χρόνια είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Πολύ περισσότερο που τα τελευταία χρόνια σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης το γεγονός αυτό οδήγησε λαϊκά νοικοκυριά να μην ηλεκτροδοτούν τα σπίτια τους βυθίζοντάς τα στο σκοτάδι της ενεργειακής φτώχειας.
Για το συγκεκριμένο δρόμο, το δρόμο της ΕΕ, που ασπάζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, δε γίνεται κουβέντα, ούτε στην ανακοίνωση των υπευθύνων ενέργειας του κόμματος, ούτε και της υποψηφίας για την Περιφέρεια Ηπείρου κ. Γεροβασίλη.
Ο αγώνας ενάντια στην «απελευθέρωση», για αποδέσμευση απ' την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων στην Ενέργεια και στο σύνολο της οικονομίας, είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να αναχαιτίσει την αντιλαϊκή επίθεση και να κατοχυρώσει την Ενέργεια ως κοινωνικό αγαθό. Απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να βγει ο λαός στο προσκήνιο με δυνατό ΚΚΕ παντού: στην ευρωβουλή, την Περιφέρεια, τους Δήμους, τα σωματεία, τους συλλόγους, τις γειτονιές», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της.