Παπαδοπουλος Super Markets
Δίπλα στα ΑμεΑ του Δήμου η αντιπολίτευση Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 04 Φεβρουάριος 2014 21:26

3899061759.jpgΑλληλέγγυη με την ανάγκη στήριξης των ΑμεΑ που εργάζονται στο Δήμο Ιωαννιτών στάθηκε η αντιπολίτευση του Δήμου Ιωαννιτών κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το απόγευμα της Τρίτης.

 

Ο επικεφαλής της "Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας" και πρώην δήμαρχος Νίκος Γκόντας ζήτησε να αποφασιστεί πως τα ΑμεΑ του Δήμου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ώστε να χαρακτηριστούν ως "αορίστου χρόνου". "Όταν κάποιο άτομο με αναπηρία πιανει δουλειά, απελευθερώνονται και τα πρόσωπα της οικογένειάς του" είπε χαρακτηριστικά.

Το θέμα των ΑμεΑ και την ανάγκη επέκτασης των συμβάσεών τους τόνισαν και ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Τάκης Τασιούλας και ο επικεφαλής της ΔΡΑΣΥ Στέφανος Σκοπούλης.

Η απάντηση...

Απαντώντας, ο δήμαρχος Φιλ. Φίλιος σημείωσε, οτι σύμφωνα με το Νόμο, για να χαρακτηριστεί οτι τα ΑμεΑ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες πρέπει να υπάρχει χαρτί απο πρωτοβάθμια επιτροπή, κάτι που πρακτικά σημαίνει οτι πρέπει να περάσουν εκ νέου επιτροπή. "Επειδή αυτές οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες" σημείωσε ο κ. Φίλιος, "προτείνω παράταση συμβάσεων και όταν έρθει το χαρτί να κάνουμε αξιολόγηση". Επεσήμανε δε, πως μπορούν να βρεθούν και άλλες λύσεις, ειδικά για τα ΑμεΑ που εργάζονται σε οργανισμούς όπως η ΔΕΥΑΙ.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ χαρακτήρισε "ιδεολόγημα το χαρακτηρισμό πάγιες και διαρκείς ανάγκες". Σημείωσε πως η μονιμοποίηση συλλήβδην όλων των ατόμων σημαίνει κόστος περίπου στα 250.000 ευρώ για τον Οργανισμό. "Θα κάνουμε ό, τι καλύτερο για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης και αξιοποίηση του δυναμικού" είπε χαρακτηριστικά.

Οι λογαριασμοί...

Ο κ. Γκόντας επανέφερε το θέμα των πολύ αυξημένων λογαριασμών της ΔΕΥΑΙ, που ανησυχούν σφόδρα τους πολίτες, ενώ απαίτησε καλύτερη επίβλεψη των έργων που γίνονται τόσο από τη ΔΕΥΑΙ, όσο και από το Δήμο.

Για το Π.Δ. Λίμνης

Τέλος, στην ενημέρωση που έκανε ο δήμαρχος σημείωσε πως συναντήθηκε στο ΥΠΕΚΑ με αρμόδιους υπαλλήλους, αλλά και την πολιτική ηγεσία, τόσο για το θέμα του Προεδρικού Διατάγματος της Λίμνης, όσο και του Ρυθμιστικού Ιωαννίνων. Όπως επεσήμανε, για το ΠΔ Λίμνης υπήρξε η διαβεβαίωση για προώθηση και άμεση δημοσίευση, ενώ για το Ρυθμιστικό τα πράγματα είναι στάσιμα και η σκέψη είναι να υπάρξει νομοθετική προώθηση.