Παπαδοπουλος Super Markets
ΑΡΤΑ: Κινδυνεύει με λουκέτο το αρχαιολογικό μουσείο.- Επίσκεψη Χρ. Τσιρογιάννη Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 12 Μάρτιος 2014 09:17

784234894.jpgTο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους.

Ενημερώθηκαν από την Προϊσταμένη της ΛΓ’ ΕΠΚΑ Χριστίνα Μερκούρη για τη λειτουργία, τις δραστηριότητες αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία. Μάλιστα η επίσκεψη συνέπεσε με την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι στη ΛΓ΄ΕΠΚΑ, οι οποίοι όμως δεν δικαιώθηκαν. Έτσι 19 άτομα χάνουν τη δουλειά τους με αποτέλεσμα το Αρχαιολογικό Μουσείο της Άρτας να κινδυνεύει με κλείσιμο, αφού δεν θα επαρκεί το προσωπικό φύλαξης. Όπως σημείωσε η κα Μερκούρη για τη φύλαξη του χώρου παραμένουν δύο ημερήσιοι και δύο νυχτερινοί φύλακες, γεγονός που δεν μπορεί να διαφυλάξει τη λειτουργία του Μουσείου.

Ο κ. Τσιρογιάννης τόνισε ότι πρωταρχικός σκοπός όλων θα πρέπει να είναι να παραμείνει το Μουσείο ανοιχτό, κάνοντας λόγο για κοινές προσπάθειες και πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση.  Μάλιστα σημείωσε πως πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε μέσο για το σκοπό αυτό, όπως το ΕΣΠΑ αλλά και προγράμματα που ήδη τρέχουν.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι ως νέα δημοτική αρχή θα αναλάβει πρωτοβουλίες σε συνεργασία με φορείς της περιοχής ώστε να προωθηθεί μια ολοκληρωμένη πολιτική για την ανάδειξη τόσο του Αρχαιολογικού Μουσείου όσο και των μνημείων της πόλης. «Ευρωπαϊκά χρήματα θα πρέπει τώρα να διεκδικήσουμε, δεν υπάρχουν εθνικά, κι αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε», είπε κλείνοντας.